29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla Ortahisar Belediyesi tarafından düzenlenen “Cumhuriyeti Biz Böyle Kazandık” yürüyüşü, Atatürk Alanı Meydan Parkı'nda coşkuyla gerçekleştirildi. Yürüyüşe CHP Trabzon Milletvekili Sibel Suiçmez, Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Kaya, CHP Trabzon İl Başkanı Mustafa Bak, CHP Ortahisar İlçe Başkanı Haluk Batmaz ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Whatsapp Image 2024 10 28 At 150929 2

Trabzon’da İklim Buluşmaları gerçekleşti! “Acilen su kanunu çıkarılmalı” Trabzon’da İklim Buluşmaları gerçekleşti! “Acilen su kanunu çıkarılmalı”

Yürüyüşte, Cumhuriyet Dönemi’nin milli kahramanları canlandırıldı ve Atatürk’ün balmumu heykelinin yer aldığı arabanın da bulunduğu bir geçit yapıldı. Yürüyüş, Atatürk Alanı'nda sona erdi ve burada Atatürk'ün heykeline çelenk sunumu yapıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından, CHP Trabzon İl Başkanı Mustafa Bak bir konuşma yaptı. Bak, demokrasinin Cumhuriyetin ruhu olduğunu belirterek, insan haklarının korunması ve eşitliğin sağlanması konusunda kararlılık vurgusu yaptı. Ayrıca, Ankara'da Türk Havacılık ve Uzay Sanayi çalışanlarına yönelik terör saldırısını kınadı.

Whatsapp Image 2024 10 28 At 150929

Sibel Suiçmez de, Cumhuriyetin güçlü bir destan olduğunu ve Trabzon'un demokratik değerlere bağlılığını ifade etti, Cumhuriyet değerlerini hedef alan her türlü girişime karşı duracaklarını belirtti.

Whatsapp Image 2024 10 28 At 145328

Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Kaya, yürüyüşün tarihi bir an olduğunu vurgulayarak doğal birlikteliğin ve coşkunun terörün amacını bozduğunu söyledi. Türkiye Cumhuriyeti'nin değerlerine sahip çıktıklarını ve badirelerle yüzyüze geldiklerini belirtti. Konuşmasında terörle mücadeleye ve birliğin önemi ile Türkiye'nin geleceğine vurgu yaptı.

Whatsapp Image 2024 10 28 At 144830

Bu anlamlı etkinlik, Cumhuriyet Bayramı'nın 101. yılının kutlandığı bu günde, Trabzon’da birlik ve beraberlik mesajlarıyla dolu bir atmosfer yarattı.Whatsapp Image 2024 10 28 At 150929 1

Editör: Haber TS