Trabzon Temsilcisi Ahsen Aydın; “Çocuklarımıza bilgi ile  daha farklı dokunarak dünyalarına girmeliyiz.” Trabzon Temsilcisi Ahsen Aydın; “Çocuklarımıza bilgi ile daha farklı dokunarak dünyalarına girmeliyiz.”

"5 Bininci Yomra Elması Fidanını Toprakla Buluşturuyoruz" etkinliği başarıyla tamamlandı. Trabzon Valisi Aziz Yıldırım, "her evin bahçesinde bir Yomra elması olsun" sloganıyla bir otelde düzenlenen etkinlik sırasında Yomra elmasının özellikleri ve değerinden bahsetti. Etkinlikte Trabzon Büyükşehir Belediyesi Başkanı Ahmet Metin Genç de yer aldı.

Vali Yıldırım, dünya üzerinde 6.500 çeşit elma olduğunu, Türkiye'de 460, Karadeniz'de 241, 140 çeşidin Trabzon'da olduğunu açıkladı. Trabzon'un çok özellikli bir şehir olduğuna işaret eden Başkan Genç ise, "Kendi ürünümüze sahip çıkmamız gerek. Ne kadar üretirsek, o kadar güçlüyüz." diye konuştu.

Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Kaya da Yomra Belediye Başkanı Mustafa Bıyık'a Yomra elmasının tanıtım ve üretim çalışmalarına verdiği destekten ötürü teşekkür etti.

Bugüne dek 4 bin site Yomra elması ile buluşturuldu. Coğrafi işaret tescilli Yomra elmasının 5 bininci fidanı da dün toprakla buluşturuldu.

Editör: Didem Bektaş