Sofuoğlu, film çekmek için istenen kamyonetini para ve şöhret uğruna dahi kimselere vermiyor. İşte, Trabzonlu emekli şoförün eğlenceli ve bir o kadar dokunaklı hikayesi...

Kamyonetine Gözü Gibi Bakıyor

Dursun Hakkı Sofuoğlu, doğma büyüme Trabzonlu. 83 yaşını dolduran emekli şoför Sofuoğlu, bundan tam 65 yıl önce 18 yaşındayken 1954 model yeşil bir kamyonet satın aldı. Trabzon'un Sürmene ilçesinde yaşayan yaşlı adam, o gün bugündür kamyonetine çocuğu gibi bakıyor. Bakımını sık sık yapıyor, hatta onunla konuşuyor bile.

Trabzon Akyazı Tüneli'nde gerçeği aratmayan tatbikat Trabzon Akyazı Tüneli'nde gerçeği aratmayan tatbikat

Aksu Mahallesi'nde ikamet eden Dursun Hakkı Sofuoğlu, çocukluğundan beri araba sevgisiyle büyüdü. Küçük yaştan itibaren muavinlik yaban, şoförlük yapan Sofuoğlu, okula gidemediğini anlattı.

Meslek hayatı boyunca çok sayıda kamyoneti olsa da, 1954 model Willys Jeep Truck marka kamyonetinin onda ayrı bir yeri olduğunu anlatan Sofuoğlu, film çekenlerin kamyonetini istemesine rağmen buna bile karşı geldiğini söyledi.

İşte, Dursun Hakkı Sofuoğlu'nun kamyonet aşkını anlatan sözleri:

"Bu kamyonetim araziye uygun. Ben de dağlara meraklıyım. Sultan Murat Yaylası'nda nerede bir kamyonet izi varsa, bana aittir. Kamyonetimi çok isteyen olsa da satmadım, satmayı da düşünmem. Vasiyetim de hazır. Ben öldüğümde buradaki mezarda yatacağım, o da üzerimde duracak. Çocuklarım satabilir, parçalayabilir, onu bilemem. Motorunu ben taktım. Bakımlarını kendim yaparım. Benzinliyken dizel motor montajını yaptım. Kamyonetimi görenler çok beğeniyor, fotoğraf çektirmek istiyorlar. Bu modeller bildiğim kadarıyla artık yok. Parça açısından sıkıntısı yok. Film çekmek için buraya gelen kişiler kamyonetimi satın almak istediler. 'Satmam' dedim. O benim göz bebeğim gibidir."

Editör: Didem Bektaş