Trabzon'da hayatını kaybeden sağlık çalışanı Serdar Aydın için tören Trabzon'da hayatını kaybeden sağlık çalışanı Serdar Aydın için tören

Trabzon Sürmene ilçesinde tarih vandallığı yapan defineciler, gündüzleri bölgedeki kilise ve tarihi yapıları gezip keşif yaparken, geceleri el ayak çekilince kazı yaparak define arıyor. Sürmene'de eskiden kilise olan Dirlik Mahallesi Camii ve çevresinde birçok tarihi kiliseye dadanan definecilerin, bölgedeki evlerin altını bile kazdığı ortaya çıktı.

Mübadele döneminde Cida Kilisesi olan Dirlik Mahallesi Camii, Üstündal Kilisesi ve bu alandaki harabe bir başka kilisede kaçak kazı yapıldığı tespit edildi. Caminin imamı bu kişilerin caminin etrafında dahi kazı yaptığını, birçok vatandaşın evlerinin altını kazılmış bir şekilde görüp tedirgin olduğunu anlattı.

Definecilerin bu bölgeye dadandığını dile getiren Cami imamı Aydın Kızıltaş, Karakanzi'deki kilise de dahil gündüz araştırma yapan şahısların geceleri taşları oyduğunu ancak hiçbir şey bulamadıklarını söyledi.

Editör: Didem Bektaş