Kentteki sağlık hizmetlerine katkı sağlayan 'uluslararası hasta birimleri' ve artırılan 'charter' uçak seferleri, yabancı hasta sayısındaki artışta önemli bir rol oynadı.
Sağlık Turizminde Gürcistan, Suudi Arabistan ve Kuveyt Öne Çıkıyor
Trabzon İl Sağlık Müdürü Hakan Usta, tedavi için en çok Gürcistan, Suudi Arabistan, Kuveyt ve Azerbaycan’dan hastaların geldiğini belirtti. Gelen hastalar özellikle nöroloji, ortopedi, çocuk ve kadın doğum gibi bölümleri tercih etti. Ayrıca tatil sırasında rahatsızlanan 11 bin 133 turist de kentte sağlık hizmeti aldı.
Hakan Usta, “Trabzon'da sağlık turizmi hizmetlerinde, kamu hastanelerinde yüzde 15, özel hastaneler ve tıp fakültesinde yüzde 30 artış görüyoruz. Şehrimiz sağlık turizmi açısından talep gören bir il haline geldi” dedi.
Tiflis Uçuşları ve Şehir Hastanesi Sağlık Turizmini Güçlendirecek
Sağlık turizminde Gürcistan’ın önemli bir pazar olduğuna dikkat çeken Usta, Tiflis uçuşlarının artmasının bu alanda olumlu etkiler yaratacağını söyledi. Yapımı devam eden Trabzon Şehir Hastanesi'nin ise modern altyapısı ve geniş hizmet kapasitesiyle sağlık turizminde yeni bir dönemin kapısını aralayacağı ifade edildi.
2025 İçin Büyük Hedefler
2025 yılında sağlık turizmi rakamlarının daha da artmasını öngördüklerini belirten Usta, “Hizmet kalitesini artırmak için personelimizi eğitiyoruz. Türk vatandaşlarımızın hizmetlerinde aksamaya yol açmadan, hem turistlerin hem de vatandaşlarımızın memnuniyetini artırmayı hedefliyoruz” dedi.
Trabzon, sağlık altyapısı ve stratejik konumuyla, sadece tatil destinasyonu değil, aynı zamanda sağlık turizmi merkezi olarak da değerini artırmaya devam ediyor.