İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Trabzon’un da aralarında bulunduğu 19 ilde yasa dışı bahis, çevrimiçi çocuk müstehcenliği, ödeme sistemleri ve bilişim suçlarına yönelik operasyon gerçekleştirildiğini açıkladı.

Trabzon Ve Giresun’da Da Operasyon Düzenlendi
Cumhuriyet Başsavcılıkları ile Emniyet Genel Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı koordinesinde; İl Emniyet Müdürlükleri Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüklerince Trabzon, Giresun, Sivas, Mardin, Osmaniye, Eskişehir, Gaziantep, İstanbul, Mersin, Kırşehir, Batman, İzmir, Samsun, Diyarbakır, Çorum, Konya, Adıyaman, Nevşehir ve Kocaeli olmak üzere toplam 19 ilde “SİBERAĞ-9”operasyonları düzenlendi.

4 Günde 115 Şüpheli Yakalandı
4 gün içinde düzenlenen “SİBERAĞ-9” operasyonlarında 115 şüpheli yakalandı. Yakalanan şüphelilerden 17’si tutuklanırken, 2’si hakkında adli kontrol kararı verildi. Kalan 96 şüphelinin de işlemlerinin devam ettiği kaydedildi.

Operasyonlar sonucu 36 Milyon TL değerinde 3 adet ev, 3 adet araca Başsavcılığınca satılamaz/devredilemez şerhi konarken, çok sayıda dijital materyale de el konuldu.

Bakan Mücadele Vurgusu Yaptı
Konuyla ilgili açıklama yapan İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, siber suçlarla mücadelenin devem edeceğini belirterek, “Aziz Milletimizin Bilmesini İsterim ki; Siber Vatan’da sanal devriyelerimiz 7 gün 24 saat görevlerinin başında.

Trabzon'da Vakıflar Bölge Müdürü değişti Trabzon'da Vakıflar Bölge Müdürü değişti

Siber suçlar ve suçlularla mücadelemiz kararlılıkla devam edecek. Operasyonları koordine eden Cumhuriyet Başsavcılıklarımızı ve operasyonları gerçekleştiren Kahraman Polislerimizi tebrik ediyorum. Allah ayağınıza taş değdirmesin. Milletimizin duası sizinle.” dedi.

Editör: Haber TS