Sağlık sektöründen gelen bir kadın girişimcinin, Trabzon Yalıncak Mahallesi'nde kurduğu Teksas Kasabası sayısız turistin ilgi odağında yer alıyor.

Çocukken çok sevdiği Western filmlerinden esinlenerek 10 ayda yaptırdığı Teksas Kasabası büyük rağbet gören sağlıkçı Funda Alpak, Trabzon'a gelen ve orada yaşayan yerli ve yabancı ziyaretçilerine kapılarını açıyor. Kovboy kasabasını ziyaret edenler bol bol fotoğraf çekiyor ve mekandan mutlu ayrılıyor.

42 yaşındaki Alpak, kovboy filmlerinin setini aratmayan Teksas Kasabası'nı oluşturmak için bir fındıklık satın aldı. Sonra bu bahçeye kasabayı inşa ettirdi. İşletmede müşteriler için kovboy şapkaları, çeşitli Western temalı aksesuar ve ürünler ve fotoğraf çektirme alanları da yer alıyor.

Funda'nın Teksas Kasabasında ‘Bank’, ‘Old Town Salon’, ‘Post Office’, ‘Market’ ve ‘Sheriff Jail’ gibi ahşap yapılar bulunuyor. Trabzon'daki kadın girişimcinin 25 yıl sağlık sektöründe çalıştıktan sonra yaptığı bu inovasyon bölge turizmi açısından da büyük önem taşıyor.

Trabzon'da 14. Uluslararası Sanat Günleri Festivali Başlıyor Trabzon'da 14. Uluslararası Sanat Günleri Festivali Başlıyor

Editör: Didem Bektaş