Türk Silahlı Kuvvetlerinin bugün sabah saatlerinde Kuzey Irak'ta bölücü terör örgütü mensuplarıyla girdiği sıcak temasta bir askerimiz ağır yaralandı. 26 yaşındaki Piyade Üsteğmen Ömer Fatih Ayar, ne yazık ki şehit oldu.

Şehit Ayar'ın naaşının bugün saat 12.00'de memleketi Trabzon'a geleceği öğrenildi. Şehit Ayar'ın naaşı, yarın (10 Eylül) Köprübaşı Merkez Camiinde kılınacak ikindi namazına müteakip aile kabristanlığında toprağa verilecek.

Şehit Ayar'ın Sürmene'deki baba evine Türk bayrakları asıldı.

Yeniden Refah’ta Trabzonlu Siyasetçiye Yetki Belgesi Yeniden Refah’ta Trabzonlu Siyasetçiye Yetki Belgesi

Trabzon Valilisi Aziz Yıldırım' "Aziz Milletimizin Kahraman Evladı, Piyade Üsteğmen Ömer Fatih Ayar’ın, 09 Eylül 2024 tarihinde Kuzey Irak, Aşin Köyü civarında icra edilen operasyon sırasında şehit düştüğünü derin bir üzüntüyle öğrenmiş bulunuyoruz.

Milletimizin huzur ve güvenliği için canını feda eden kahraman şehidimiz, İlimiz Köprübaşı ilçesi doğumlu olup, 10 Eylül 2024 Salı günü ikindi namazına müteakip Köprübaşı Merkez Camii’nde kılınacak cenaze namazının ardından, aynı yerdeki aile kabristanına defnedilecektir.

Vatanımızın bölünmez bütünlüğü uğruna en değerli varlığı olan canını feda eden şehidimize Yüce Allah’tan rahmet; kederli ailesine, silah arkadaşlarına ve aziz milletimize başsağlığı ve sabırlar diliyorum.

Ruhu şad, mekânı cennet olsun." ifadelerini kullandı.

Editör: Didem Bektaş