Törene CHP Trabzon Milletvekili Sibel Suiçmez, Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Kaya, Trabzonspor Asbaşkanı Zeyyat Kafkas, Trabzonspor Divan Kurulu Başkanı Mahmut Ören, Trabzonspor yöneticileri, davetliler ve taraftarlar katıldı. 

BAŞKAN ÖREN, 'RAKİPLERİNİ KISKANDIRIR HALE GETİRDİ'

Trabzonspor Divan Kurulu Başkanı Mahmut Ören, “Çok şükür her zaman dik durduk. Aynı hırs aynı inatla sürdüreceğiz. Trabzonspor’un kuruluşundan bu yana koymaya başardığı anlamlı kupalarla rakiplerini kıskandırır hale getirmiştir. Bu söylemlere yol açan futbolcu, teknik adamları kutluyor saygı sunuyorum. Gerçekten Trabzon gerçek bir tarih Trabzonspor bir destandır. En güzel örneğini en sondaki şampiyonluk kutlamalarında tüm dünyanın ayakta alkışladığını gördük. Sizleri tekrar saygı ve selamla alkışlıyorum” dedi.

ASBAŞKAN KAFKAS, 'İSTANBUL HEGEMONYASINI KIRDIK'

Trabzonspor Asbaşkanı Zeyyat Kafkas, "2 Ağustos 1967, Trabzon şehri için unutulmaz bir tarih olarak kayıtlara geçmiştir. Trabzonspor bu tarihte kurulmuştur. Trabzonspor, bir şehrin ve bir halkın tutkusunu ve arzusunu simgeler hale gelmiştir. Trabzonspor, Türk futbolunun en önemli ve başarılı takımlarından biri olmayı başarmıştır. Trabzonspor, kısa sürede büyük başarılara imza attı ve Türk futbolunu domine etti. Trabzonspor'un kazandığı başarılar ve şampiyonluklar kulübü saygı duyulur hale getirdi. Anadolu'dan bir takımın İstanbul hegemonyasını kırdığı bir takım olarak tarihe geçti. Sadece Trabzonspor için değil, Anadolu için de gurur kaynağı olmuştur. Kulübümüz, tarih boyunca kazandığı başarılar ve yetenekli futbolcularla mihenk taşı haline gelmiştir. Bordo-mavi renklerin gururla dalgalandığı bu güzel şehir, Trabzonspor'u her daim bağrına basarak desteklemeye devam edecektir" dedi.

BAŞKAN KAYA, 'ANADOLU İNSANININ MEYDAN OKUMASIDIR'

Trabzonspor'dan Taraftara Çağrı Trabzonspor'dan Taraftara Çağrı

Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Kaya ise, "Trabzonspor hepimizin tutkusudur. Nice 57 yıllara diyorum. Trabzonspor hepimizin gururu ve onuru. Milletvekili olduğum dönemde Trabzonspor'un şampiyonluğunu yaşama onurunu yaşadım. Nasıl bir mutluluk ve heyecan yaşadığımı tarif edemem. Yoldan geçen arabaların parlamento binasına bakarak Trabzonspor bayrağına el sallamasını unutamam. Trabzonspor, bildiğiniz gibi bir direnişin takımıdır. Anadolu'nun takımıdır, gariban Anadolu çocuklarının ayağa kalkışının takımıdır. Trabzonspor, İstanbul'un büyüklüğüne karşı 'Biz de varız' deyip ayağa kalkıp Anadolu insanının meydan okumasıdır aslında. Trabzonspor çok mesafeler kat etti. Dünya markası olan Trabzonspor'a katkı veren herkese şükranlarımızı sunuyorum" ifadelerini kullandı.

BAŞKAN GENÇ, 'TRABZONSPOR BU ŞEHRİN DURUŞUDUR, KARAKTERİDİR'

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, törende yaptığı açıklamada, "Gururumuz, tutkumuz, aşkımız, hayatımızın bir parçası değil tamamı olan Trabzonspor'umuzun kuruluşunun 57. yılı vesilesiyle Trabzonspor'umuza emek veren ve ebediyete intikal eden herkesi saygı ve selamla anmak istiyorum. Trabzonspor, hakikaten bizim için her fırsatta ifade ettiğimiz gibi bir spor kulübünden ötedir. Bir futbol kulübüdür ama Trabzonspor bu şehrin duruşu ve karakteridir, onurudur. Bu nedenle çok kıymetlidir Trabzonsporumuz. Trabzonspor'umuz 2 Ağustos 1967'de hukuken kurulmuştur. Trabzonspor ismiyle kurulmuştur. İdmanocağı, İdmangücü, Martıspor derken bunlarla birlikte Trabzonspor olmuştur. Trabzonspor, 1900'lü yılların başında var. Trabzonspor, Anadolu devrimi ve ihtilalidir. İstanbul'a karşı duruştur. Trabzon'da futbol İstanbul'da oynanırken, Trabzon'da da oynanıyordu. Bunları Trabzonspor'umuzun tarihinde izledik. Hem bir devirdir. Bu güzide kulüplerimiz Trabzonspor'u kurmuşlar. Trabzonspor efsaneleri, hal ve şart ne olursa olsun, imkanın bittiği yerde inadı başlayarak karakterini ortaya koydu ve Anadolu'ya örnek oldu. Trabzonsporumuz aynı zamanda dünyanın en büyük şehir takımıdır. Böyle bir gücümüz var. Camiamızın birliği ve beraberliği önemlidir. Bu program vesilesiyle Trabzonsporlular için kıymetli olanı, 1923 yılında Gazi Mustafa Kemal Atatürk fahri Trabzonsporluğu kabul etmiştir. Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü de rahmetle ve şükranla anmak istiyorum. Bu kulübü gayretleriyle ve emekleriyle büyük bir değer haline getiren önceki dönem başkanlarımızı, rahmetli olan camia büyüklerimizi rahmetle anmak istiyorum. Bize güç veren hocalarımıza, başkanlarımıza sağlık diliyorum. Bu güçle beraber bu yolculuk devam edecektir. Dünyanın neresine gidersek gidelim Trabzonlu ve Trabzonsporlu çıkıyor. Her şehrin bir takımı var ama Trabzonluların bir takımı var. Bu gücü bir ve beraber şekilde markamıza zarar vermeden ayakta diri tutmak ve sürdürmekle mükellefiz."

GENÇ, 'BAŞKANIMIZ ŞU ANDA TRANSFER PEŞİNDE'

Genç şöyle devam etti: "Dün Avrupa kupası maçı oynadık. Avrupa kupasında iddialı olan başkanımız şu anda transfer peşinde. Bir gayreti ortaya koyuyor. Herkes elini taşın altına koyacak. 26 bin kişi olmayacak o statta, 41 bin kişi olacak. Trabzonsporlu bu fedakarlığı ortaya koyarsa başarılı olacak. Rakipler buradan puan almakta zorlanıyordu. Bu baskıyı biz ortaya koymamız gerekiyor. Bu marka değerimize hep beraber destek olacağız. İnşallah 57. yılımızda 9. şampiyonluğumuzu alacağız. Ertuğrul Doğan başkanımıza, kıymetli yöneticilerimize ben teşekkür ediyorum."

MİLLETVEKİLİ SUİÇMEZ, 'HİÇBİR ZAMAN ASANSÖR TAKIMI OLMADIK'

CHP Trabzon Milletvekili Sibel Suiçmez yaptığı açıklamada, "Trabzonspor'un geçmişi 57 yıllık değildir. Trabzonspor elbette köklerini Trabzon kentinden almıştır. Trabzon kenti de köklerini çok büyük bir kültürden almıştır. Bakarlar derler ki dağ ile deniz arasında sıkışan bu kent nasıl bu hale gelmiştir derler, biz gücümüzü tarihimizden ve geçmişimizden alırız. O yüzden Trabzon kenti çok büyük bir kenttir. Trabzon kenti Trabzonspor'u birleştirerek yaratmıştır. Trabzonspor dediğimizde biz geçmişe gideriz. Derinlere gideriz. Denizleri aşarız ve kökten aldığımız güçle de başkaldırırız. Devrimleri yaratırız. Susmayız. Yılmayız. En başta dövüşmeye her zaman hazır oluruz. Elbette resmi kuruluş tarihimiz 1967'dir. Ama hepiniz bu Trabzonspor'un yaratılışındaki sancılı süreci bilirsiniz. Birlik ve beraberlik içerisinde olduğumuz zaman Trabzonspor'un önüne geçecek hiçbir güç yoktur. Hiçbir zaman asansör takım olmadık. Her zaman dimdik en başa güreşen bir takım olduk. Böyle olmaya da devam edeceğiz. Ben emeği geçen herkesi saygıyla anıyorum" ifadelerini kullandı.

Yapılacan konuşmaların ardından etkinlikler Avni Aker Millet Bahçesi’nde devam edeceği açıklandı.

Editör: Haber TS