Trabzonspor'un açıklamasında, "Kulübümüzün kurucu üyelerinden, eski başkanımız Ahmet Salih Erdem’in vefat haberini derin bir üzüntüyle öğrenmiş bulunmaktayız. Erdem’e Allah’tan rahmet, başta ailesi olmak üzere, camiamıza ve sevenlerine başsağlığı dileriz. Erdem’e Allah’tan rahmet, başta ailesi olmak üzere, camiamıza ve sevenlerine başsağlığı dileriz" ifadelerine yer verildi.

Edin Visca'ya Verilen Ceza Açıklandı Edin Visca'ya Verilen Ceza Açıklandı

CENAZE PROGRAMI NETLİK KAZANDI

Ahmet Salih Erdem’in cenazesi yarın saat 14.00’te Trabzonspor'un idari binası önünde yapılacak anma töreninin ardından, ikindi namazını müteakip İskenderpaşa Camii'nden kaldırılacak.

AHMET SALİH ERDEM'İN ÖZGEÇMİŞİ

Trabzonspor'un kurucularından, eski başkanı, eski asbaşkanı ve eski yöneticisi Ahmet Salih Erdem, 1933 yılında Trabzon’da doğdu.

İlkokulu Cumhuriyet İlkokulu’nda, ortaokulu Trabzon Lisesi’nin orta bölümünde, liseyi ise Ticaret Lisesi’nde okudu.

Sonrasında vatani görevini tamamlamak üzere askere giden Erdem, görevini tamamlayarak Trabzon’a döndü.

Fiskobirlik’te iş hayatına adım atan Erdem, burada genel müdürlük görevlerinde bulundu.

Emekli olduktan sonra da aynı kurumun yönetim kurulu başkanlığı yapmıştır.

Erdem, 1950’li yılların sonlarında arkadaşlarıyla birlikte Yıldızspor’u kurdu.

Daha sonra kulübün ismi değişti ve 24 Şubat oldu.

1960’lı yılların başında ise kendisine İdmanocağı kulübü yöneticiliği teklif edildi ve bu teklifi kabul ederek görevine başladı.

1967 yılına gelindiğinde ise Trabzonspor’u kuran 20 kişi arasında yer alarak hem kurucusu hem de ilk yöneticilerinden biri oldu.

1973 yılında eski başkan Suat Oyman’ın yönetiminde 2. başkanlık görevini sürdürürken, Oyman’ın göreve devam etmemesi üzerine yapılan kongrede başkan seçildi ve kulübün 4. başkanı olarak kayıtlara geçti.

Öze dönüşün mimarlarından biri olan Erdem başkanlığında Trabzonspor, hasretle beklediği 1. Lig’e yükseldi.

Salih Erdem başkanlığında İkinci Lig Kırmızı Grup şampiyonu olan Trabzonspor, 1975 yılında tarihindeki en anlamlı kupalarından biri olan Kıbrıs Barış Kupası’nı da müzesine götürdü.

Trabzonspor başkanlığının ardından Türkiye Futbol Federasyonu yönetim kurulu üyeliği de yapan Salih Erdem, bu görevini 5 dönem sürdürdü.

Mütevazılığı, duruşu ve beyefendi kişiliğiyle tanınan Salih Erdem, evli ve 4 çocuk babasıydı.

Editör: Haber TS