Trabzonspor'un yaz transfer sürecinde kadrosuna katmak istediği ancak katamadığı Gift Orban, bir kez daha Süper Lig devinin radarına girdi. Devre arasında Orban'la ilgili flaş bir gelişme yaşanabilir. Lyon'da gözden düşen siyahi futbolcunun bordo-mavili ekibe katılma ihtimali doğdu. Bu gelişmenin ardından Trabzonspor taraftarları Gift Orban kimdir sorusunun yanıtını aramaya başladı.

Gift Orban Kimdir?

Lyon Teknik Direktörü Pierre Sage, disiplinsiz davranışları nedeniyle Gift Orban ve Zaha'yı kadro dışı bıraktı. Trabzonspor'un Orban için planı, çift santraforun sağında veya sağ kanat forvet mevkileri olabilir. Kanat forvete uygun olan Orban'ı Şenol Güneş de takımda görmek istiyor.

Trabzonspor'un Ocak Ayı Hazırlıkları Trabzonspor'un Ocak Ayı Hazırlıkları

Lyon ile sözleşmesi 2028 yılına kadar devam edecek olan Gift Orban'ın güncel piyasa değeri 15 milyon Euro. Lyon formasıyla 19 müsabakada yer alan Orban bu maçlarda 5 gol kaydetti.

17 Temmuz 2002 tarihinde Nijerya'da doğan Gift Orban, 22 yaşındadır. Santrafor mevkiinde oynamaktadır. Bison FC altyapısında yetişen Orban, Stabaek, Gent ve Lyon'da forma giymiştir. 1,78'lik Gift Emmanuel Orban'ın Trabzonspor'a transfer olmak ihtimali doğmuştur.

Editör: Didem Bektaş