Bordo-mavili yönetim, bu doğrultuda transfer çalışmalarına başladı. Gündemdeki ilk isim, bu sezon kiralık olarak forma giyen Simon Banza.
Simon Banza, bu sezon Süper Lig'de çıktığı 23 maçta attığı 17 golle takımın en etkili ismi haline gelirken, sahadaki duruşu ve taraftarla kurduğu güçlü bağ nedeniyle teknik heyetin ve yönetimin öncelikli hedefi oldu. Ancak oyuncunun bonservisini elinde bulunduran Braga kulübünün yüksek talepleri transfer sürecini zora sokuyor. Portekiz temsilcisi, ilk görüşmelerde 20 milyon euro bonservis bedeli talep etti.
Alternatif Planlar: Piatek ve Onuachu
B planı olarak ise Başakşehir forması giyen Polonyalı golcü Krzysztof Piatek yer alıyor. Bu sezon Süper Lig’de 25 maçta 18 gol atan 29 yaşındaki forvet, toplamda 40 resmi maçta 28 gol ve 5 asistlik performans sergiledi. Başakşehir ile 2026’ya kadar sözleşmesi bulunan Piatek’in piyasa değeri 7 milyon euro. Tecrübeli futbolcunun, geçtiğimiz yaz Hertha Berlin'den bedelsiz olarak transfer edilmesi, Trabzonspor’un bu transferde avantajlı bir konumda olabileceğini gösteriyor. Ayrıca iki kulüp arasındaki olumlu ilişkiler süreci kolaylaştırabilir.
Transfer listesindeki bir diğer isim ise Paul Onuachu. Nijeryalı forvetin, Southampton ile sözleşmesinin son yılına girecek olması transferi mümkün kılıyor. Onuachu’nun piyasa değeri son güncellemeyle birlikte 8 milyon euro’ya kadar geriledi. İngiltere Premier Lig’de bu sezon 19 maçta yalnızca 3 gol kaydeden 2.01 boyundaki oyuncu için Southampton kulübü sözleşme uzatma düşüncesinde değil.
Banza’nın İstikrarı ve Tekke’nin Tercihi
Sezon başında Beşiktaş derbisiyle forma giymeye başlayan Simon Banza, yalnızca Kayserispor erteleme maçında forma giyemedi. Teknik direktör Fatih Tekke’nin de istikrarı ve fiziksel gücüyle ön plana çıkan Banza’nın takımda kalmasını arzu ettiği öğrenildi.
Trabzonspor yönetimi, forvet hattını kalıcı ve yüksek verim alınabilecek isimlerle güçlendirerek yeni sezonda hücum gücünü artırmayı planlıyor. Banza’nın kalması en öncelikli hedef olurken, Piatek ve Onuachu gibi isimler alternatif listede yer alıyor. Taraflar arasında görüşmelerin önümüzdeki haftalarda hız kazanması bekleniyor.