Trabzonspor, Trendyol Süper Lig ve Ziraat Türkiye Kupası’nda nisan ayında birbirinden önemli karşılaşmalara çıkacak. Teknik Direktör Fatih Tekke yönetiminde yeni bir sayfa açan bordo-mavililer, 29 Mart Cumartesi günü Göztepe ile oynanacak mücadeleyle yoğun fikstürüne start verecek.
Fırtına, 1 hafta içerisinde Göztepe, Bodrum FK ve Fenerbahçe ile karşılaşarak sezonun en kritik virajlarından birine girecek
Kupada hedef yarı final
Trabzonspor, Göztepe mücadelesinin ardından 2 Nisan Çarşamba günü Ziraat Türkiye Kupası çeyrek finalinde Bodrum FK'yı konuk edecek. Papara Park'ta oynanacak karşılaşma, bordo-mavililer için kupada yoluna devam etme adına büyük önem taşıyor.
Derbiler peş peşe
Kupadaki sınav sonrası gözler ligdeki derbilere çevrilecek. Bordo-mavililer, 6 Nisan’da İstanbul’da ezeli rakibi Fenerbahçe ile kritik bir mücadeleye çıkacak. Bu maçın ardından ise Karadeniz derbisinde Çaykur Rizespor'u ağırlayacak.
Geçtiğimiz sezon Kadıköy'de 3-2'lik skorla Fenerbahçe'yi mağlup eden Trabzonspor, bu sezon ise Galatasaray, Fenerbahçe ve Beşiktaş'a karşı galibiyet elde edemedi. Bordo-mavililer, Kadıköy'de bu kötü seriyi sonlandırmayı hedefliyor.
Göztepe doğrudan rakip
Teknik Direktör Tekke, Göztepe karşısında alınacak galibiyetle hem moral kazanmayı hem de puan tablosunda rakibinin üzerine çıkmayı amaçlıyor. İlk 5 hedefini sürdüren Trabzonspor, bu maçı “6 puanlık karşılaşma” olarak değerlendiriyor.
Tecrübeye güveniliyor
Milli arada takımını çift idmanla hazırlayan Fatih Tekke, özellikle tecrübeli isimlere güveniyor. Savunmada Stefan Savic, orta alanda John Lundstram ve hücumda Nwakaeme ile Edin Vişça’nın performansları, nisan fikstüründe belirleyici olacak.
Biletler satışta, doğum günü kutlandı
Trabzonspor’un Göztepe ile oynayacağı maçın biletleri bugün saat 11.00 itibarıyla satışa sunuldu. Ayrıca bordo-mavililerin resmi hesaplarından, takımın deneyimli oyuncusu Ozan Tufan'ın 30. yaş günü kutlandı.