Trabzonspor Başkanı Ertuğrul Doğan Güzel Gelişmeyi Açıkladı Trabzonspor Başkanı Ertuğrul Doğan Güzel Gelişmeyi Açıkladı

Futbol dünyasının önde gelen oyuncu piyasa değerleri kaynaklarından biri olan Transfermarkt, güncellenen verileriyle Türkiye Süper Lig’i takımlarının değer sıralamasını açıkladı. Yeni güncelleme sonrasında Trabzonspor, 6,65 milyon euro değer kaybetmesine rağmen, Beşiktaş’ı geride bırakarak 4. sıradan 3. sıraya yükseldi. Bordo mavililer, 118,7 milyon euro’luk yeni kadro değeri ile Süper Lig’in en pahalı 3. kadrosuna sahip takım unvanını elde etti.

Liderliği elinde bulunduran Galatasaray (222,88 milyon euro) ve Fenerbahçe’yi (195,65 milyon euro) takip eden Trabzonspor, oyuncularının performanslarıyla dikkat çekti. Mendy, Berat, Denswil ve Enis Destan gibi futbolcuların değerleri artarken, Pepe’nin piyasa değeri 11 milyon euro’ya düştü. Öte yandan, Umut Bozok, Bakasetas ve Trezeguet gibi isimler de değer kaybetti.

Süper Lig’in en pahalı oyuncusu unvanını ise 13 milyon euro ile Onuachu elde etti. Trabzonspor’un yükselişi, takımın potansiyelini ve oyuncularının değer kazanmasını yansıtırken, taraftarları heyecanlandırdı.

Editör: Hasan Yılmaz