Faruk Özak Trabzonspor ile nasıl tanıştı?

Mendy'nin Maç Sonu Şenol Güneş İtirafı Mendy'nin Maç Sonu Şenol Güneş İtirafı

Trabzon’da futbol çok yaygın bir spor dalı bizde mahallemizde İdmanocağı vardı onun sahası olan ziya bey sahasında futbola başladım. İdmanocağı futbola çok önem verirdi rahmetli başkanları ve hocası Sebahattin Canoğlu onun destekleri ile başarılı oldum. Üniversite’den sonra İdmanocağında kadroya girmeye başladım. Daha sonra İdmangücü ile birleşmemizle birlikte Trabzonspor’un içine dahil oldum.

Bize zorlu zamanları anlatırmısınız?

O dönemlerde hiç bir şeyimiz yoktu toprak sahada futbol oynardık. Futbol topumuz sayılıydı formalarımız sadece bir takımdı. Kramponlarımız köseleydi çok daha sonra Adidas’a geçmiştik. Sonra Ahmet Suat Özyazıcı şehrin evlatlarını bir araya getirerek Türkiye’de büyük ses uyandırdık.

O yıllarda sizlerde nasıl bir inanç vardı ki bu kadar başarı geldi?

Bu şehir’de büyük bir futbol tutkusu var İstanbul ve İzmir’den sonra Trabzon’da o futbol şehirleri arasına girmeliydi. Bizim insanımızın azmi, inancı, horon gibi dik oyna isteği bizleri oraya zaten ister istemez sürüklüyordu. Zaten Ahmet Suat hocamız öyle bir kadro oluşturdu ki tamamen galibiyete endeksliydik para pul hiç düşünmezdik mesela antrenmana dolmuşla gelirdik dolmuş 25 kuruştu hiç birimizin arabası yoktu af buyurun duştan sonra saçlarımızı kurutmaya fön makinamız yoktu biz buinançla, bu azimle şehrimize futbolu armağan ettik.

Başkanım bize Ahmet Suat Özyazıcı ve Özkan Sümer ile yaşadığınız anılarınızdan anlatırmısınız?

Bir gün Giresun ile maçımız vardı hakem sürekli aleyhimize veriyor pozisyonları frikik oldu baraj kuruyoruz hakem dedi ki barajı biraz daha geri alın dedi o esnada Özkan hoca hakeme bir barajı geri alırız da senin kararlarına nasıl baraj kuracağız demişti orada çok gülmüştüm. Ahmet Suat hoca çok zeki ve espriliydi çokta iyi bir futbolcuydu ben onu örnek alıyordum. Ahmet Suat hocamız bir maçta kenarda çift vuruş kazanmışız takımımızın onu kullanmasını bekliyor bende çift vuruşu kullanacağım tam bir arkadaşımız hocam ben vurayım diye seslendi hocada ona yavrum çift vuruş bu ondan sonra sen vurursun diye sesleniyor arkadaşım o heyecan ile beni vuruşum sonrası topu auttan alıp tekrar kullanmak istemesi bizi çok güldürmüştü.

Hiç unutamadığınız bir maç diye sorsak?

Hayatımda hiç unutamayacağım maç 1996 yılındaki Fenerbahçe ve Vanspor maçları o günleri asla unutamam biz o dönemde çok iyi bir kadro kurmuştuk ama maalesef tek kale oynadığımız bir Fenerbahçe ve Vanspor maçlarında kaybettiğimiz puanlarla şampiyonluktan olmuştuk ama şunuda söylemek isterim o dönem o kadroya sadece bir kaleci alınsa çok şampiyon olurduk ama iyi oyuncular hep satıldı iyi oyuncu asla satılmamalı satılırsa o kulüp nasıl şampiyon olabilir.

Trabzonspor taraftarına mesajınız varmı?

Trabzonspor taraftarına mesajım şudur iyi ve kötü günde takımının yanında olmalılar kötü günde takımı sahipsiz bırakırsan asla başarı gelmez İstanbul’daki rakiplerinle baş etmek zaten çok zor onlarda kombine ve ürün satışları bizim iki katımız maalesef bu yüzden bir ve beraber olmalıyız. Yönetim elinden geleni yapmaya çalışıyor onlara ve takıma destek olalım.

Proframı izlemek için: https://youtu.be/LvkRS_Xph6w?si=h6NkwateEDszfKKH

Editör: Haber TS