Uefa Şampiyonlar Ligi en çok kazanan takımlar arasında kıyaslamalar yaparak büyük oranda oyun keyfi elde ederken, takımların genel durumlarına dair de bilgi sahibi olabilirsiniz. İşte kupayı en çok kazanan takımlar!

Son dakika spor haberleri incelenirken futbol kalitesi bakımından en nadide performansların sergilendiği ligleri arasında Şampiyonlar Ligi’nin çok büyük önem arz ettiğini belirtmek gerekmektedir. UEFA Avrupa ligi maç özetleri izlenerek kıyaslamalar yapılarak takımların genel durumlarına ilişkin bilgi sahibi olma aşamasını daha kolay bir hale getirebilirsiniz.

Real Madrid

Uefa Şampiyonlar Ligi en çok kazanan takımlar arasında ilk sırada Real Madrid bulunmaktadır. Sağlamış olduğu bu yüksek trendin en temel mimarlarının başında teknik heyet gelmektedir. Hızlı atak kapalı savunma ile hem atılan gol sayısının artırıldığı hem de yenen gol sayısının büyük oranda azaltıldığı bir sistem geliştirilmiş durumdadır. Real Madrid takımının dahil olduğu lig La Liga’dır. La Liga futbol performansı konusunda çok büyük bir verimliliği beraberinde getirmektedir.

Futbol performansına dair incelemeler yapıldığı zaman oyuncuların uyum içerisinde sergilemiş oldukları stratejinin çok yüksek seviyede olduğunu da görebilirsiniz. Takımın genel değerinin toplam 1.3 milyar Euro olduğu bilinmektedir. Ülkemizdeki birçok ligin toplam değerinin dahi bu kadar olmadığını hatırlatırsak meblağın ne kadar üst seviyede olduğu anlaşılmaktadır

Milan

Son dakika spor arşivi incelendiği zaman kupanın Milan tarafından toplamda 7 kere kazanıldığı görülmektedir. Geçmiş senelerde muhteşem bir performans ile futbol ekolleri arasında gösterilen Milan’ın son senelerde özellikle maddi bakımdan birçok kulüp gibi darboğazda olduğu görülmektedir. Sıralamada ikinciliği kapmış olsa da şuan için sergilenen performans bakımından geri planda kaldığının anlaşıldığını siz de görebilirsiniz. Şuan Serie A kapsamında dördüncü sırada yer almaktadır. Takımın toplam değerinin 543 milyon Euro olduğu bilinmektedir. Lider ile kıyaslandığı zaman arada sergilenen performans ve değer bakımından ne kadar büyük bir farklı olduğu bir kere daha fark edilmektedir.

Bayern Munich

Bayern Münich takıma başlangıç aşamasında dikte edilen stratejiye en büyük uyumu sağlayabilecek olan takımların başında gelmektedir. Özellikle takımın performansına ilişkin incelemeler yapıldığı zaman şunlar dikkat çekmektedir;

Bakanlıktan 12 Bin TL Yardım! Geri Ödeme Yok, Başvurular Başladı Bakanlıktan 12 Bin TL Yardım! Geri Ödeme Yok, Başvurular Başladı

·      59 yıldır Bundesliga’da yer almaya devam etmektedir. Özellikle Alman liginin oyun tarzı bakımından idol olan takımlarındandır.

·      Galibiyet serileri çok yüksek olan ve savunma hattının sağlamlığı sebebi, ile çok büyük bir direnç gösterebilen takımlar arasında kendini göstermektedir.

·      948 milyon Euro değerinde olması da takımın ne kadar sağlam biri kadroya sahip olduğunu bir kere daha ortaya koymaktadır.

Hem kendi liginde hem de uluslararası liglerde büyük oranda liderliği göğüsleyen bu takımın oyun tarzı bakımından birçok gence de örnek olduğunu belirtmek gerekir.

Liverpool

İngiliz futbolunun ikon takımları arasında yerini almaktadır. İngiliz futbolunun en güzel örneklerinden birini ortaya koyan yapısı ile dikkat çekmeye de devam etmektedir. 6 adet şampiyonluk elde etmiş olan kadro değeri ile dikkat çeken takımlardan bir tanesidir. Liverpool İngiltere Premiere Ligin en heyecanlı maçlarına imza atan ve 32 yıldır bu ligde bulunan takımları arasında kendini göstermektedir. Takımın ortalama değerinin 877 milyon Euro olması da takımın oyuncularının ne kadar kıymetli olduğunu bir kere daha ortaya koymaktadır.

Barcelona

Dünya futboluna tempo ve dinamizmi aşılayan, ani atakların seri bir biçimde gol getirebileceğini ispat eden seçenekler arasında yerini almaktadır. Barcelona oyun stili bakımından fark yaratmaya devam etmektedir. Bu kupayı toplamda 5 kere kazanmıştır. Son dönemlerde performansında bir düşüş olsa da hali hazırda dünyanın birçok yetkin takımından çok daha ön planda olduğunu belirtmek gerekmektedir. Sadece oyun stili değil aynı zamanda taraftarı ile de varlık gösteren ve dikkatleri üzerine toplayan takımlardan biridir.

La Liga’da 85 yıldır varlığı9nı sürdüren bu kulübün değeri 862 milyon lira olarak belirlenmiştir. Takımın oyuncularının dünya futboluna yön veren isimler olması ve değerinin bu kadar üst seviyede olması da dikkat çekmektedir. Şu an için La Liga’da 3. Sırada yerini almaktadır. Ligi lider tamamlaması muhtemel olan takımlardan biridir.

Ajax

Ajax kupayı 4 kere almaya hak kazanmıştır. Şampiyonlukların oldukça dikkate değer bir futbol ile elde edilmiş olması kendi ekolünü yaratmakta olan futbol takımları arasında sayılmasını da beraberinde getirmiştir. Eredivisie’de şuanda 8. Sırada yer almaktadır. Performansında son senelerde büyük düşüş yaşayan firmalardan olmuştur.

Disiplin ve Agresif Oyun Kazanıyor!

Uefa Şampiyonlar Ligi en çok kazanan takımlar arasında taktiklere ilişkin biri inceleme yapıldığı zaman özellikle disiplin ve agresif oyunun çok büyük oranda etki sahibi olduğunu belirtmek gerekmektedir. Belirlenmiş olan oyun tarzının tüm futbolcular tarafından disiplinli bir biçimde uygulanması durumunda agresif oyun tarzı ile rakiplerin büyük bir kısmının elimine edildiği fark edilmektedir. Agresif oyun tarzının uzmanlar tarafından da vurgulanan en temel önemli noktası kart cezalısı konumuna düşmeyecek şekilde hamlelerin yerine getirilmesidir. Bu aşamada agresif oyun tarzı ve disiplinin bir arada uygulamaya alındığı zaman ve kadronun genel kalitesinin de yüksek olmasıyla beraber neredeyse lige katılan takımların üçte ikisinin geri planda bırakılabildiği görülmektedir.

Taraftar Desteğinin Önemi

Bu kupayı en çok kazanan takımlar incelemeye alındığı zaman taraftar desteğinin çok büyük bir yere sahip olduğunu siz de gerebilirsiniz. Taraftar desteği özellikle ev sahibi olan takımın performansı domine etmesi ve karşı takımı büyük oranda baskı altına almayı başarmasını da beraberinde getirmektedir. TV spor ile maçlar izlenirken de Taraftar desteğinin artması takımların karşı takımın oyun kurulumunu sekteye uğratma hakkını da beraberinde getirmektedir. Taraftar desteğinin bu kadar yüksek seviyede olması sayesinde özellikle zorlu final mücadelelerinde uzmanlar müsabakanın skorunun dahi değişebileceğini temel alan bir yorumda bulunmaktadır.

Editör: Özge Özkan