Visco ve Lateks Yatak Arasındaki Farklar Nelerdir?

Lateks yatak ve visco yatak arasındaki farklar nelerdir gibi konuyla ilgili merak ettiğiniz her detaya yazımızda yer verdik. Eğer siz de konu hakkında bilgi sahibi olmak istiyorsanız bütün sorularınızın yanıtlarına yazımızdan ulaşabilirsiniz.

Visco ve Lateks Yatak Arasındaki Farklar

İnsan yaşamının önemli bir kısmı uykuda geçtiği için doğru yatak seçimi uyku kalitesini etkilemektedir. Yatak seçimi yaparken göz ardı edilmemesi gereken noktalardan biri de visco yatak ve doğal lateks yatak arasındaki farklardır. Bu yataklar üretim aşamaları ve yapısal özellikleri bakımından ayrışmaktadır.

Visco yatak, süngerin üzerine visco elastik malzemenin yerleştirilmesiyle yapılmaktadır. Visco olarak bilinen sünger, vücudun şeklini alan bir sünger çeşididir. 1960’lardan sonra yatak piyasasında özellikle rahatlık sunması bakımından kullanılmaya başlanmıştır. Malzeme üretiminin uygun olması sayesinde visco yataklar diğerlerine göre daha uygun fiyatlı olmaktadır. Fakat visco yataklar sentetik bir şekilde üretilmektedir. Doğal ürün isteyen kişiler için iyi bir seçenek değildir.

Lateks yatakların üretim teknikleri sayesinde hava kanalları olan delikli bir yapısı bulunur. Hava kanalları gece boyunca yatağın hava almasını sağlayarak rahat bir uyku sağlar. Lateks yapısı gereği dayanıklı bir üründür. Böylelikle yüksek ağırlıklara dayanıklıdır ve yataklarınızda çökme problemi ile karşılaşma ihtimaliniz azdır. Organik lateksten üretilen bu yataklar uzun yıllar kullanım için uygundur. Yapısı gereği kilolu bireyler için de idealdir. Uykuda terleme problemleri yaşıyorsanız lateks yataklar konforlu ve kaliteli bir uyku ortamı sunar. Hava kanallı ve gözenekli yapısı ile visco yataklara nazaran daha hızlı nem transferi yaparak ısı dengesini de korur. Tercihini doğal ürünlerden yana kullanan kişiler için doğru adres lateks yataklar olacaktır. Lateks yataklar visco yataklara kıyasla daha geç deforme olur. Lateks yatakların hava alabilir yapısı sayesinde içerisinde bakteri, küf ve mantar bulundurmaz ve yatağınızın kullanılabilir ömrünü uzatır.

Lateks Yatak mı Visco Yatak mı?

Yumuşak bir yatak kullanmak isteyen kişiler ise visco yatak tercih edebilir. Kullanılan visco süngeri vücudun şeklini alarak özellikle gömülerek uyumayı seven bireyler için iyi bir tercih olabilir. Fakat daha dengeli bir dağılım isteniyorsa özellikle vücut oranını yatağa yayacak bir şekilde yatak seçmek isteniyorsa, lateks yataklardan yana karar alınması daha faydalı olacaktır. Tamamen organik bir üründe uyumak isteyen kişiler lateks yataktan yana seçim yapmalıdır. Visco yataklardaki sentetik öğeler doğal olmayı engeller. Lateks yataklar özel bloklar şeklinde hazırlandığından zamana bağlı deforme veya çökme gibi durumlar oluşmaz. Visco yataklarda belirli bir zaman sonunda yataklarda kullanıma bağlı sorunlar oluşabilir. Ayrıca visco yatakların sünger yapısı, suya karşı dayanaksız olduğundan rutubetli alanlarda hızlı bozulma belirtileri gösterebilir.

Sui Sleep İle Doğal Yatak Ürünleri

Sui Sleep, kaliteli ve rahat bir uyku deneyimini elde etmeniz için özenle hazırlanan %100 doğal lateks yatak modelleri ile sabahları daha dinlenmiş ve yenilenmiş olarak uyanabilirsiniz. En ufak hareketinizde dahi hava sirkülasyonu sağlayan ve özellikle nefes alan kumaşları ile uyku konforunuzu artırabilirsiniz. Birbirinden farklı özelliklerdeki doğal yatak ürünleri Sui Sleep’te sizleri bekliyor. Bebek, çocuk ve yetişkinler için özel üretilen yataklar, kişisel ihtiyaçlara göre kullanım kategorilerine ayrılıyor. Farklı kumaş türleri ve dolgu malzemeleriyle geniş bir seçenek listesi sunan Sui Sleep ürünleri, uzun süreli kullanımı ve konforlu olmasını sağlayan teknolojilerden yararlanmaktadır.

İş İlanları 2024 İş İlanları 2024