Şenol Güneş 6 Futbolcudan Yararlanamadı Şenol Güneş 6 Futbolcudan Yararlanamadı

Trabzonspor Süper Lig’in yeni sezonu için Wout Weghorst ile anlaştı. Bu sıcak gelişmenin ardından taraftarlar oyuncunun kariyerini araştırmaya başladı. Peki, Weghorst kimdir?

Wout Weghorst Kimdir, Hangi Takımlarda Oynadı?

1.97 metre boyundaki, 31 yaşındaki Hollandalı golcü İngiliz ekibi Burnley FC'den Trabzonspor'a geliyor. Beşiktaş'ta da forma giyen ve Süper Lig'de çıktığı 16 maçta 8 gol, 4 asist katkı sağlayan Weghorst, Manchester United ve Burnley arasında geçiş yaparak sevenlerini şaşırtmıştı. Hoffenheim için de ter döken Hollandalı santrafor önümüzdeki sezon Fırtına'da olacak.

Wout François Maria Weghorst 7 Ağustos 1992 tarihinde Borne, Hollanda'da doğmuştur. Forvet pozisyonunda görev yapan Hollandalı millî futbolcudur. Premier League takımlarından Burnley'den kiralık olarak Bundesliga takımı 1899 Hoffenheim'da forma giymektedir. Beşiktaş, Manchester United, Burnley, Hoffenheim, Wolfsburg, AZ Alkmaar, Heracles Almelo ve Emmen'de forma giymiştir.

Hollanda millî futbol takımı ile çıktığı 14 maçta 3 gol attı. Pivot santrafor mevkiinde oynayan golcü futbolcu hava hakimiyetiyle tanınıyor.

Editör: Didem Bektaş