Trabzon'da 10. Karadeniz'in Renkleri sergisi açıldı Trabzon'da 10. Karadeniz'in Renkleri sergisi açıldı

Trabzon Tiyatrolar Birliği'nin organize ettiği Tiyatro Festivali'nin bu yıl 3'üncüsü düzenleniyor. Açılışa Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Av Ahmet Metin Genç, Trabzon Milletvekili Sibel Suiçmez, Sanatevi Başkanı Adnan Taç, sanatçılar ve sanatseverler katıldı.

Trabzon Tiyatrolar Birliği, 2020 yılından beri Trabzon'da tiyatro sanatını geliştirmek ve daha geniş kitlelere ulaştırmak için çeşitli faaliyetler düzenliyor. Bu faaliyetlerin en önemlilerinden biri de her yıl düzenlenen Trabzon Tiyatrolar Birliği Tiyatro Festivali oluyor.

Trabzon Tiyatrolar Birliği Tiyatro Festivali, Trabzon'da tiyatro sanatı sevenler için önemli bir etkinlik haline gelmiştir. Her yıl farklı oyunlarla izleyicilere keyifli ve anlamlı dakikalar yaşatmaktadır.

Açılış konuşmasını yapan Başkan Genç, Trabzon'un kültür ve sanat kenti olduğunu vurgulayarak, Trabzon'un güçlü sanatçılarının olduğunu, Ortahisar Belediyesi'nde görevdeyken bu konuyu düşünüp sorumluluk hissettiğini ve Büyükşehir'de göreve geldiğinde artık sanat konusunda daha fazla sorumluluk taşıdığını belirtti. Festivaller kapsamında bölgedeki fiziki mekan eksikliğini gidereceklerinin sözünü veren Genç, "Kültür, sanat, tarih ve spor şehriyiz diyorsak fiziki mekan eksikliğini de gidereceğiz. Bu da bizim borcumuz olsun." ifadelerini kullandı.