Şirket yetkilisi Şener Kalkışım, senelerdir ailecek Akçaabat köfte üretimi yaptıklarını hatırlattı.

Babası Cemil Usta’nın, 1969 yılında iki masalı bir dükkan ile başlamış olduğu köfteciliğe bugün Trabzon, Samsun, Ankara ve İstanbul’daki çok sayıda şubesiyle devam ettirdiğini ifade eden Kalkışım, genelde yörenin yaylalarında yetişen hayvanların etleri ve maharetli ustaların elleriyle şekillenen meşhur Akçaabat Köftesi'ne, Türkiye’nin her yerinden yoğun talep olduğunu belirtti. Kalkışım, talepleri karşılamak için TKDK’ya başvurarak AB standartlarında, yüksek kapasite de bir et işleme tesisi kurduklarını dile getirdi.

TKDK Trabzon İl Koordinatörü Şansal Aydoğdu ise Akçaabat köftesinin Trabzon’la özdeşleştiğini kaydederek Trabzon’a gelen yerli ve yabancı turistlerin Akçaabat Köftesi'ni yemeden şehirden ayrılmadıklarını vurguladı.

Şehrin simgesi olan ve ünü yurt dışına kadar yayılan, yöresel bir ürünü desteklemekten koordinatörlük olarak gurur duyduklarını, Trabzon’da et işleme sektöründe hijyen kurallarına uyan, AB standartlarında modern tesislere büyük ihtiyaç duyulduğunu belirten Aydoğdu, “TKDK olarak 18 Aralık tarihi itibarıyla yeni Başvuru Çağrı İlanı'na çıkmış bulunuyoruz, süt işleme, et işleme, meyve sebze ve su ürünleri işleme sektörlerinde, proje başına yüzde 50 hibe desteği veriyoruz. Atık yönetimini de içeren projelerde hibe oranımız yüzde 60’a kadar yükseliyor ve aynı zamanda KDV muafiyeti de sağlıyoruz. Ayrıca yöresel Trabzon ekmeği, tereyağı, pidesi gibi pek çok yerel ürün içinde desteklerimiz bulunuyor. Hem işleme tesisi açmak isteyen hem de yöresel ürünlerimizle ilgili yatırım yapmak isteyen hemşerilerimizi bu çağrı döneminde kurumumuza bekliyoruz. Neden sizin aranızdan da yeni Cemil Usta’lar çıkmasın” diye konuştu.