Sezona iddialı başlayan ve transferlerle camiasını büyük beklentiye sokan Trabzonspor'da dün sarsıcı gelişmeler yaşandı. Şu ana kadar 11 transfer yapan ve ciddi bir maliyetle sezona başlayan Karadeniz devi, önce kendisine göre kadro maliyeti çok düşük olan Rapid Wien'e elenerek Avrupa Ligi'ne veda etti, ardından ise Konferans Ligi'nde St. Gallen'e penaltılar sonucunda 5-4 mağlup olarak Konferans Ligi'ne havlu attı. Etkisiz futbolun yanı sıra şu ana kadar oynanan 7 maçta sadece 4 gol atıp, kalesinde de 4 gol gören, skor üretmekte zorlanan Fırtına'nın son Gallen maçındaki performansı ise sert tepkilere neden oldu

BAŞKAN DOĞAN SINIRLENDI

Umut Bozok'un Maç Sonu Flaş Açıklaması Umut Bozok'un Maç Sonu Flaş Açıklaması

Abdullah Avcı hedefe koyulmuştu. Taraftarların son haftalarda istifaya davet ettiği 61 yaşındaki hocaya yönetimin de tahammülü kalmadı ve yollar ayrıldı. Gallen maçı sonrası 1.5 saate yakın statta kalan yönetim kurulu taraftarların istifaya çağırdığı Avcı'yı masaya yatırdı. Başkan Ertuğrul Doğan'ın Avrupa'dan elenmelerinin yanı sıra oynanan futbola çok sinirlendiği öğrenildi. Yönetimin çoğunluğu Avcı ile yolların ayrılması konusunda fikrini beyan etti. Doğan İstanbul'a dönerken yönetime Avcı ile yolların ayrılması talimatını verdi. Asbaşkan Zeyyat Kafkas da Avcı ile görüşerek yolların ayrılmasını kararını iletti.

AVCI'NIN BAŞARILARI

Bordo-mavili kulüp, teknik direktör Abdullah Avcı yönetiminde biri Süper Lig, 2'si ise Süper Kupa olmak üzere 3 kupa müzesine getirdi.

Karadeniz devi, teknik direktör Abdullah Avcı ile 2021-2022 sezonunda şampiyonluk hasretine son verdi.

Trabzonspor, 27 Ocak 2021 tarihinde şampiyon Başakşehir'i 2-1 yenerek, 30 Temmuz 2022 tarihinde de Sivasspor'u 4-0 mağlup ederek Turkcell Süper Kupa'yı kazanmayı başardı.

İlk olarak 2020-2021 sezonunun sekizinci haftasından sonra Karadeniz devinde göreve gelen Abdullah Avcı, 17. sıradan aldığı bordo-mavililerin sezonu 4. bitirmesine sağladı ve takıma Avrupa kupalarına katılma hakkı elde ettirdi.

Abdullah Avcı ilk döneminde gelmeden önce ligin ilk 8 haftasında 4 mağlubiyet yaşayan Karadeniz ekibi, teknik direktör Abdullah Avcı yönetiminde sezonun kalan bölümündeki 32 karşılaşmada ise sadece 3 kez sahadan yenilgiyle ayrıldı. 18 karşılaşmayı kazanan bordo-mavili takım, 11 kez de berabere kaldı.

Editör: Haber TS