Bahar alerjisi nasıl geçer mi diyorsunuz? Bu mevsimde bahar alerjisinden kurtulmak için 7 etkili önerimiz var. İşte tüm tüyolar!
İlkbaharı seviyor ama alerjiden mi korkuyorsunuz? Bünyeniz nazikçe bahar alerjisi her yıl kabusunuz olur. Alerjilerin hayatınızı etkilemesini durduracak teknikler arıyorsanız, uzman tavsiyelere bir göz atın. Peki, bahar alerjisine ne iyi gelir ?
Alerjilere Ne Sebep Olur?
Saman nezlesi olarak da bilinen alerjik rinit, çiçek açan floradaki polenlerin tetiklediği bir üst solunum yolu tahrişidir. Polene maruz kaldığında, bağışıklık sisteminiz antikorları ve kimyasal histamini serbest bırakır. Tüm klasik alerji semptomlarına neden olan histamin tepkisidir.
Bahar Alerjisi ile Başa Çıkmak İçin 7 İpucu
Alerji hastaları, özellikle polen sayısının yüksek olduğu bir yılda, rahatlamanın ne kadar zor olabileceğini bilirler. Neyse ki, alerjik reaksiyonlarınızı azaltmak için kullanabileceğiniz bazı etkili teknikler var. Bahar alerjisi nasıl geçer işte doğal yöntemlerle alerji hissinden ve etkisinden korunup kurtulmanın 7 etkili yolu!
1. Alerji ilaçlarını düşünün
Alerji ilaçları seçenekleri ve bunları ne zaman almaya başlamanız gerektiği konusunda sağlık hizmeti aldığınız kişiyle görüşün. Birçok alerji hastası, polen sayısı yükselmeye başlamadan önce sistemlerinde alerjiyle savaşan farmasötiklerin birikmesini sağlamak için ilaçlarını mevsimden önce başlatır. Ancak doktorunuz en iyi ilacı ve ideal başlangıç penceresini bulmak için sizinle birlikte çalışabilir.
2. Günlük polen sayısını kontrol edin
Polen, alerjilerin en yaygın suçlusu olduğundan, polen sayımlarını düzenli olarak izleyin. Sayı yüksek olduğunda, dışarıda uzun süre kalmaktan kaçının. Dışarıda vakit geçirmeniz gerekiyorsa, güneş gözlüğü takmak polenlerin gözünüze girmesini engelleyebilir. Filtrelenmiş maskeler, alerjenlerin solunum sisteminize girmesini de durdurabilir.
3. Pencerelerinizi kapalı tutun
Açık bir pencereden içeri giren sakin bir bahar esintisi gibisi yoktur. Bununla birlikte, rüzgar mikroskobik miktarlarda poleni evinize taşıyarak alerjik reaksiyona neden olabilir. Polenlerin yoğun olduğu saatlerde pencerelerinizi kapatın. Mümkünse serinlemek için vantilatör yerine klima kullanın.
4. Diyetinizi değiştirin
Bazı gıdaların alerjiyi azaltmada olumlu etkisi olduğunu biliyor muydunuz? C vitamini açısından zengin meyveler, anti-enflamatuarlar ve omega-3 bakımından zengin balıkların hepsinin faydalı olduğu gösterilmiştir. Bahar geldiğinde deneyebileceğiniz birkaç gıda:
- Zencefil
- Domates
- Zerdeçal
- Ceviz
- Turunçgiller
- Bal
5. Ayakkabılarınızı kapıda bırakın
Polenin ayakkabı altlarından evlere sızabileceğini öğrenmek hastalarımızın çoğunu şaşırtıyor. Polenin evinizden geçmesini önlemek için, eve girer girmez ayakkabılarınızı çıkarın. Ekstra güvenli olması için tabanları nemli bir bezle de silebilirsiniz.
6. Saçınızı yıkayın
Alerjiye neden olan elementler, siz dışarıdayken saçınıza hapsolabilir. Buklelerinize yapışan polenlerden kurtulmak için duş alın ve saçlarınızı iyice yıkayın. Başka bir numara da, çıkarken saçınızı bir berenin içine sokmak ve eve gidince çıkarmaktır.
7. Bir HEPA hava filtresine yatırım yapın
Poleni evlerimizden uzak tutmak için elimizden gelenin en iyisini yaparız, ancak bu küçük parçacıklar yine de içeri girebilir. Ayrıca, evinizin içindeki evcil hayvan kılı, toz, küf ve küf de bir alerji atağını tetikleyebilir. Yüksek kaliteli bir HEPA hava filtresi takmak, konutunuzda dolaşan alerjenlerin miktarını azaltabilir.