Boşanma aşamasına gelmiş olan çiftlerin ilişkilerinin birçok dinamiği geçerliliğini yitirmiş olup bu aşamada her iki taraf bakımından öncelikli olan esas menfaatlerini orantısız bir şekilde koruma altına alma çabası olmaktadır.

Yazımızın ayrıntılarına geçmeden önce doğrudan boşanma avukatından yardım alıp sorularınızı sormak için avukata soru sorabilirsiniz. Konu ile ilgili bir diğer ayrıntıyı “Boşanmada Mal Kaçırma” başlıklı yazıdan edinebilirsiniz.

Bu içgüdüyle yapılan birtakım eylemlerin diğer tarafın hukuken korunan menfaatlerini ihlal etmenin yanında kandırmaya, aldatmaya ve birliktelik süresince meydana getirilen emeğin ve paylaşımın sağlamış olduğu hakkın ihlali boyutuna ulaşmaktadır. Bu anlamda bu yazımızda ele alınacak olan konu kanuni hükümler çerçevesinde boşanmada mal kaçırma hususu ve boşanmada mal kaçırmanın engellenmesi için alınabilecek önlemlere ilişkin olacaktır.

BOŞANMADA EŞLERİN KUSUR ORANI NASIL BELİRLENİR? BOŞANMADA EŞLERİN KUSUR ORANI NASIL BELİRLENİR?

Yine bu konuda daha çok uyuşmazlık ve dava görmüş olan ve dolayısıyla daha tecrübeli olan ankara avukat ekibinden yardım alabilirsiniz.

Akademik Hukuk Iletisim 1024X472

 

Boşanma Davasından Önce Boşanmada Mal Kaçırma

Çiftler arasında evlilik birliği devam ederken, henüz boşanma davası açılmadan önce ya da boşanma davası esnasında eşlerden birisi diğer eşin edinilmiş mallara katılma rejimine göre alacağı payı azaltmak için kötü niyetle yaptığı bazı işlemler, satış devir bağışlama gibi, boşanmada mal kaçırma olarak nitelendirilir.

Boşanma Davası Açıldıktan Sonra Boşanmada Mal Kaçırma

Eşler arasındaki evlilik birliğini sonlandırmak için boşanma davası açıldıktan sonra eşler arasında evlilik birliği ile oluşan mal rejimi sona erer. Boşanma davası esnasında ya da boşanma davası kesinleştikten sonra eşler arasında mal paylaşımı davası açılabilir. Boşanma davası açıldıktan sonra eşlerden birisi bazı malların mal paylaşım rejimine dahil olmaması adına yani diğer eşin katılma alacağını azaltmak amacıyla bazı malları bağışlayabilir, satabilir ya da muvazaalı işlemle de devredebilir. Bütün bu işlemler boşanmada mal kaçırma olarak nitelendirilir.

Eşten Mal Kaçırma Nasıl İspatlanır?

Sonuç olarak, "eşten mal kaçırma nasıl ispatlanır" sorusu, boşanma sürecinde haklarını korumak isteyen kişiler için hayati önem taşır. Eşten mal kaçırma nasıl ispatlanır? Bu soruya verilecek yanıtlar, mali belgelerin incelenmesi, tanık beyanlarının toplanması ve diğer hukuki delillerin bir araya getirilmesi ile şekillenir. Her ne kadar "eşten mal kaçırma nasıl ispatlanır" sorusuna cevap bulmak karmaşık bir süreç gibi görünse de, doğru adımlar atıldığında mağdur eşin hakları korunabilir. Eşten mal kaçırma nasıl ispatlanır? Bu nedenle, bu tür davalarda uzman hukuki destek almak ve süreci dikkatle yönetmek önemlidir. "Eşten mal kaçırma nasıl ispatlanır" sorusuna verilen bu cevaplar, sürecin her aşamasında yol gösterici olacaktır.

Editör: Mehmet Kanbur