Hem tarihi hem de kültürel geçmişi olması ile beraber günümüzü de yansıtan hamamlar hala popülerliğini koruyor. Hamam yapım süreci içerisinde dikkat edilmesi gereken önemli hususlar bulunur. Bu hususlar göz önünde bulundurulduğu takdirde uzun süre boyunca bu hamamı kullanmak ve kullandırmak mümkündür. Proje Sauna firması bu konuda tecrübesi ve kullandığı kaliteli malzemeleri ile istenen ve geçmişi yansıtan hamam modellerini müşterilerine sunmaktadır.

Hamam Yapımı Önemi

Hem geçmişte hem de günümüzde sıklıkla kullanılan hamam inşa süreci içerisinde ilk etaptan beri kullanıma hazır bir şekilde kaliteden hiç taviz vermeden gerçekleştirilmelidir. İster ticari kullanımda ister kişisel kullanımda hamam inşaatı oldukça etkili bir biçimde inşa edilir. Bunun en büyük sebeplerinden biri hamama giren kişilerin büyük bir oranda rahatlama duygusu ve ferahlama duygusunu yaşaması gerektiğidir. En önemli konu ise kişiler hamamdan çıktıktan sonra kendini öncekine göre çok daha temiz hissetmelidir. Bu nedenle hijyen de mutlaka göz önünde bulundurulmalıdır. Hamamın yapım esnasında temizlenebilir ve kolay bakteri toplamayan bir hamam inşa etmek önemlidir.

Hamam Yapımında Kullanılan Malzemelerin Önemi

Hamam inşaatı esnasında kullanılması gereken kaliteler özenli bir şekilde tercih edilir. Hamam kullanıldıktan sonra oluşabilecek herhangi bir aksaklığın önüne geçebilmek için yapım aşaması çok iyi bir şekilde yönetilmelidir. Hamam tamamlandıktan sonra parçaları değiştirmek ya da tadilat yapımı gibi konular gündeme gelmemelidir. Bu anlamda inşa edilirken dikkat edilmesi çok önemlidir.

Hamam genel anlamda buharlı bir ortamda bulunur. Bu sebeple sağlık açısından olumsuz etkileri göz önünde bulundurulmalıdır. Özellikle ısıtma düzeni ya da yetersiz olan havalandırma mutlaka yapım aşamasında dikkat edilmelidir. Sağlık açısından herhangi bir aksaklık oluşturmaması adına yapım aşamasında her detayı göz önünde bulundurmak gerekir. Hamamı kullanacak olan kişilerin temas edeceği yüzeyler yeteri miktarda ısıtılmalıdır. Ancak bu ısıtılma esnasında gerekli tüm hijyenin elde edilmesi de önemlidir. Temiz bir yüzeyde temizlenmek ve ferahlamak oldukça önemlidir.

Hamam İnşasında Kullanılan Malzemeler

Hamam inşası esnasında malzeme kullanımı oldukça önemlidir. Hamam yapımı bu malzemeler ile çok daha kolay bir aşamaya gelebilmektedir. Malzemelere dikkat edildiği takdirde hamam çok daha kullanışlı bir hale gelecektir. Proje Sauna firması ise kullandığı malzemelere çok dikkat ettiği için hamam çok uzun süre boyunca kullanılabilmektedir. Bu konu için dikkat edilen önemli noktalar şu şekilde sıralanmıştır;

·         Kullanılacak herhangi bir mermerde gözenek bulunmaz.

·         Hamam yapısı hiçbir şekilde sert bir yapıya sahip olmamalıdır mutlaka esnek bir yapıda bulunmaktadır.

·         Kullanılacak olan ders minimum derecede olmalıdır.

·         Havalandırma önemli olduğu için havalandırma tertibatına uygun bir şekilde tasarlanır.

·         Kurna ve musluk arasındaki yükseklik kullanacak olan kişileri rahatsız etmemelidir.

·         Su kanalları dökülecek olan suyun gidere ulaşacağı bir biçimde yerleştirilmektedir.

·         Göbek taşının başka yerlere göre çok daha ısıtılması gerekmektedir.

·         Kurna arasında bulunan uzaklık doğru bir şekilde belirlenmektedir.

·         Kullanılacak olan mermerin dokusu ve yapısı hiçbir şekilde gözleri yormaz.

En Özel Gününüzü Unutulmaz Kılacak Organizasyon Hizmeti En Özel Gününüzü Unutulmaz Kılacak Organizasyon Hizmeti

·         Mermerlerde kullanım hedefleri biçiminde ısıtmalar yapar. Hamam yapımı esnasında bu konulara dikkat edildiği için hamamı tercih eden kişi sayısı da bir o kadar fazla olur.

Editör: Ayhan Çekmez