Necla Dursun 29 Ekim 1976 Sakarya’da doğdu. Yüksek lisansını Marmara Üniversitesi Sosyal Bilimler Fakültesi Yerel Yönetimler Ana Bilim Dalı Küresel Şehirler ve İstanbul Araştırmaları Bilim Dalı’nda Kuzguncuk Semt Tarihini İnsandan Okumak; Bir Seçki ile Şahsiyetler adlı teziyle tamamladı.

Balkanları konu alan kitap, film, müzik, yemek ve coğrafyanın sahip olduğu somut olmayan kültürel miras zenginliği hakkında incelemeleriyle edindiği birikimi www.necladursun.com - Bir Balkan Esintisi isimli web sayfasında okurlarıyla paylaşmaktadır.

İş Dünyasının Çözüm Ortağı: İK Firmalar İş Dünyasının Çözüm Ortağı: İK Firmalar

Balkanlar konulu roman ve öykülerde coğrafyanın ve etkilerinin kurgulanma biçimleri ve işlevlerinin neler olduğunu çözümleyerek bazı sonuçlar elde etmeyi amaçladığı araştırma- inceleme türünde okurun ilgisine sunduğu Roman ve Coğrafya – Edebiyat İle Balkanları Okumak isimli bir kitabı bulunuyor

Nobel Edebiyat ödülü sahibi dünya çapında okur kitlesi olan İvo Andriç ‘in Drina Köprüsü ve Travnik Günlüğü kitaplarıyla yaşayan en önemli Arnavut yazarlardan biri olan büyülü gerçeklik türünde anlatımlarıyla tanınan Kim Mehmeti‘nin Kuyu ve Üsküp Dilencileri adlı kitaplarını mercek altına alıyor. İki yazara ait dört eserdeki coğrafyanın işlevsellik bakımından tespitini, duygusal ve fiziksel şartlarının görülmesini amaçladığı kitabında Balkan Edebiyatının coğrafya olan ilişkisi üzerine çalışmış.

Adında hem bal hem kan olan Balkanların dokuz sekizlik coşkusunda bal, sözlerinde kan olan topraklardaki aktarma isteğiyle yazdığı kitabının dışında yazılar yazmakta. Şehir, şehirleşme, şehirli, kültür, mekân, insan, gündelik yaşam estetiği gibi konularda yazılar yazmakta. Bu yazılar; Uluslararası Kent Akademisi, Şehir ve Kültür, Yedi İklim, Patika, Kitaphaber, İdarecinin Sesi, Daima Edebiyat, Kosova’da yayımlanan Türkçem, Kuzey Makedonya’da yayımlanan Köprü dergilerinde, kitaphaber.com.tr web sitesinde ve IKSV-İstanbul Kültür Sanat Vakfı www.kültürhatti.org sitesinde yayımlandı. Nermi Uygur, İonna Kuçuradi ve Betül Çotuksöken’i konu alan Üç Düşünür Üzerine Yazılar isimli kitapta yer aldı.

Günümüzde www.yazarportal.com haber sitesindeki Hayata Dair isimli köşesinde yazılarını yayımlamaya devam etmekte, www.kitaphaber.com.tr’nin sinema bölümü editörlüğünü ve Kitaphaber Dergisi Yayın Kurulu üyeliğini sürdürmekte. Ayrıca, RUBAKAD-İstanbul Rumeli Balkan Kadınlar Derneği’nin aktif üyesi olan Necla Dursun bir Türk Sanat Müziği tutkunudur.

Editör: Haber TS