Oppo Watch X Avrupa pazarında tanıtıldı. İşte, merakla beklenen akıllı saatin tasarımı, fiyatı ve özellikleri!

Oppo, Mart 2024'te Çin'de ilk kez piyasaya sürülmesinin ardından yakın zamanda Oppo Watch X'i Avrupa'da piyasaya sürdü. Akıllı saat, teknik özellikler açısından OnePlus Watch 2'ye oldukça benziyor.

Oppo Watch X, cilalı paslanmaz çelik kasaya sahip dairesel bir tasarıma sahiptir. 466×466 piksel çözünürlüğe ve 1000 nit tepe parlaklığa sahip, Safir Kristal Cam ile korunan 1,43 inç AMOLED ekrana sahiptir. Ekran Her Zaman Açık teknolojisini destekler.

Klima Santrali Nedir ve Nasıl Çalışır? Klima Santrali Nedir ve Nasıl Çalışır?

Saatte iki fiziksel kontrol bulunur: dönen bir kadran ve sağ tarafta bir düğme. Dayanıklılık açısından MIL-STD 810H sertifikasına sahiptir ve 50 metreye kadar IP68 suya dayanıklıdır.

Oppo Watch X, 2 GB RAM ve 32 GB dahili depolama alanına sahip Snapdragon W5 Gen 1 işlemciyle çalışıyor. İki işletim sistemi kullanır: WearOS 4 ve RTOS. Color OS, W5 Gen 1 yongası üzerinde çalışırken, 4 GB eMMC depolama alanına sahip bir BES2700 yongası kullanan RTOS, arka plan görevlerini ve aramalar ve bildirimler gibi hafif etkinlikleri yönetiyor.

Çift işletim sistemi, 100 saate kadar pil ömrü sağlar ve tam şarj yaklaşık 60 dakika sürer. Bununla birlikte saatte, 10 dakikalık şarjla bir günlük pil ömrü sağlayan VOOC Flaş Şarj özelliği de bulunuyor.
Sağlık özellikleri arasında sürekli kalp atış hızı ve kan oksijen izleme ve stres takibi için 8 kanallı kalp atış hızı sensörü ve 16 kanallı kan oksijen sensörü bulunur. Ayrıca Uyku Horlama Risk Değerlendirmesi de dahil olmak üzere uyku analizi sunar.

Saat, koşu, yürüyüş, bisiklete binme ve yüzme gibi aktiviteler için otomatik tanıma özelliğine sahip 100'den fazla spor modunu destekler. Doğru navigasyon için 5 uydu konumlandırma sistemine (Beidou, GPS, Galileo, GLONASS ve QZSS) sahip çift bantlı GPS (L1 + L5) içerir.

Oppo Watch X şu anda Birleşik Krallık'ta 279 Euro indirimli fiyatla ve gelecekteki perakende fiyatı 299 Euro olacak. AB ülkelerinde akıllı saat 329 Euro fiyatla satılacak.

Editör: Didem Bektaş