Motorlu taşıtlar hayatımızın önemli bir yerine sahip. Bir yerden başka bir yere giderken artık otomobilleri kullanıyoruz ve kısa zaman içerisinde ulaşmak istediğimiz noktalara ulaşabiliyoruz. Öncelikli olarak araçlarımızın bakımlarını düzeli aralıklarla yaptırmalı ve onları daima muhafaza edebilmeliyiz. Trafik içerisinde güvenilir bir şekilde hareket edebilmek için muhakkak bakımlarının vakit geçmeden yapılması şarttır. Bakımları yapılmamış araçlar trafikte bizleri yarı yolda bırakabilir, acil işlerimizi yaparken yolda kalmamıza neden olabilir.

İstanbul’da Yetkili Servis Nerede Bulunur?

Peki İstanbul’da güvenilir ve işinin ehli Renault Yetkili Servis nerede bulunur? Öncelikli olarak Kıyı Otomotiv Kurtköy Pendik de bulunan ofisinde her yıl yüzlerce otomobilin bakımını üstleniyor. Ustalarından tutun yönetici kadrosuna kadar güler yüzüyle müşterilerine muamele ediyor. Peki bir yetkili servis ararken dikkat edilecek hususlar nelerdir bunlara geçebiliriz.

Araç Bakımında Yetkili Servis Seçerken Nelere Dikkat Etmeliyiz?

Otomobiller, hayatımızı önemli oranda kolaylaştırır. İşten eve giderken, hafta sonları sinemaya giderken veya bir noktadan bir diğerine ulaşırken bizlere büyük kolaylık sağlar. Otomobilleri kullanırken dikkat edilecek bazı önemli noktalar da mevcuttur. Aracımızın daima bakımlı olduğundan, frenlerinin ve motorlarının daima bakımlarının yapıldığından emin olmalıyız. Yine lastiklerin veya şanzımanların bakımı da araç performansını önemli ölçüde etkileyebilmektedir. Araç bakımları düzenli aralıklarla yapılmazsa bizlere trafikte sorunlar çıkarabilir, işlerimizin aksamasına neden olabilir. Peki bir yetkili servis seçerken dikkat edilmesi gereken hususlar nelerdir?

·      Yetkili servislerin muhakkak işlerini doğru bir şekilde yaptıklarından emin olmalıyız. Özellikle motor ustası olmak gerçekten zor bir iştir. Yılların emeği gerektiren bu mesleği hakkıyla yapabilecek insanların sayısı da olabildiğince azdır. Bu anlamda doğru kişiyi tercih etmek bizleri hem büyük masraflardan kurtarır hem de araç bakımımızın doğru bir şekilde yapılmasını sağlar. Yine trafikte sorunsuz bir şekilde yol alabilmek için doğru usta tercihinde bulunmak oldukça önemlidir.

·      Yetkili servisler genellikle yoğunluktan dolayı araç bakımlarını ihmal edebilirler. Bununla birlikte uzun süre aracımızdan yoksun olmak bizlere hayatta büyük dezavantajlar sağlar. Örneğin 1 hafta aracımızın olmaması yapacağımız işlerin aksamasına neden olabilir. Bu anlamda yetkili servislerin işlerini hızlı ve güvenilir bir şekilde yapabilmesi şarttır.

·      Yine yetkili servis seçerken, yetkili servis çalışanlarının güler yüzlü olmasına ve müşteriyle olan iletişiminin iyi olmasına dikkat etmeliyiz. Bizleri doğru bir şekilde yönlendiren, bizlere aracın güncel durumuyla ilgili doğru bilgiler veren yetkili servisler tercih edilmelidir. Tüm bu hususları sağlayan alanında uzman, yetkin kişileri yetkili servis olarak tercih etmeliyiz.

Düzenli Araç Bakımı Yaptırmanın Avantajları Nelerdir?

Lastik değişimi, elektronik arızaların giderilmesi, motor bakımları, şanzıman arızalarının giderilmesi gibi olaylar yetkili servislerde yapılmalıdır. Araçlarımız birçok parçadan meydana gelir ve bir arıza oluşması durumunda bizlere büyük sorunlar yaşatabilir. Örneğin aracın motorunda meydana gelebilen bir arıza yolda kalmamıza neden olabilir. Bunun için araçların düzenli bakımlarının yapılması şarttır. Bir yetkili servis seçiminde dikkat edilecek konuları zaten yazdık. Bununla birlikte düzenli araç bakımlarının yapılması bizlere birçok avantajlar getirir. İşte bu avantajlar kısaca şu şekilde özetlenebilir:

·      Araç bakımlarının düzenli yapılması, motor ve şanzımanın verimli bir şekilde çalışması bizlerin trafikte daha güvenilir bir şekilde hareket etmesini sağlar. Ayrıca fren balatalarının kontrolü, elektronik fren sistemlerinin kontrol edilmesi bizlerin trafikte güvenli bir şekilde yol almasını sağlar. Bununla birlikte fren problemlerinin ortaya çıkması ve aniden frenlerin çalışmaması gibi durumlarda sonuçlar çok ağır olabilmektedir. Yine lastiklerin hava ve basınç kontrolü de trafikte güvenli bir şekilde ilerleyebilmemiz için önem taşır.

WSEC ile Mudanya Üniversitesi Arasında Stratejik İşbirliği Protokolü İmzalandı WSEC ile Mudanya Üniversitesi Arasında Stratejik İşbirliği Protokolü İmzalandı

·      Motor yağlarının düzenli olarak değiştirilmesi motorun daha verimli bir şekilde çalışmasını sağlar. Motor yağları motorda sürtünme ve ısı kontrolünün yapılmasını sağlar. Motor çok ısındığı zaman eğer ki soğutma sistemi doğru bir şekilde çalışmıyorsa bu durum motora zarar verebilir. Meydana gelen arızalar eşliğinde motor verimliliği düşer, bu durum bizlerin daha fazla benzinle daha az yol kat edebilmemize neden olabilir.

·      Elektronik devrelerin kontrol edilmesi ve akünün ömrünün bitmesi durumunda değiştirilmesi gerekli ise bunu yapabilecek kişiler yetkili servislerdir. Akünün bitmesi durumunda trafikte kalmanız mümkün olabilir, işlerinizin aksamasına bu durum neden olabilir.

Sizlerde hemen şimdi aracınız ile ilgili tüm problemlerde https://www.kiyiotomotiv.com.tr/servis/ web sitesini ziyaret edebilir ve telefon numaralarından aracınız için randevu oluşturabilirsiniz.

 

Editör: Özge Özkan