Bordo mavililerde yeni sezon hazırlıkları tüm hızıyla devam ediyor. Macaristan’ın Szeged şehrinde hazırlıklarını sürdüren Trabzonspor’da Ozan Tufan, TRT Spor’da Spor Stüdyosu’na konuk oldu.

Ozan Tufan şu ifadelere yer verdi:

“Sezon başı kampındayız. Yoğun bir tempodan geçiyoruz. Trabzon camiası ile birlikte yeni sözleşme imzaladım. Bu nedenle çok mutluyum ve gururluyum. Çok güzel bi kramp dönemi gerçekleştiriyoruz. Takım arkadailarımzı ile kaynaşıyoruz ve güzel bir ekip var. Onlarına rasında olmaktan mutluluk duyuyorum

“Önümüzdeki ön eleme maçımız var ona çok iyi hazırlanıyoruz”

“Türk olarak kardeşlerimiz var. Eren varİ Taha var. Uğrucan gelecek. Onları tandığım bildiğim isimler. Yabancı isimlerdem Edin abi var. Yıllarca karşılıklı oynadık. Çok samimi ve içten bir ortam var. Onlarına rasında bu şekilde ağırlanmaktan mutluyum. Hiç yabancılık çektiğimiz söyleyemem”

"2 SENE ÖNCE ABDULLAH AVCI"

“2 sene önce Fenerbahçe’de oynadığım dönemde telefon konuşmam olmuştu hocayla. Beni çok beğendiğini söylemişti. Taktiksel ve oyun sistemi içerisinde çok beğendiğim çok güvendiğim isimlerdendir Abdullah hoca. Kontratım bulunduğu için adım atılmamıştı. Son iki seneyi geçirdiğim Hull City’de güzel bir kariyerim oldu. Tatil dönemindeyken Abdullah hocamız beni aradı. Takımda görmek istediğini başarılar elde etmek istediği ve hedeflerinden bahsetti. Çok kısa sürede oldu her şey. Kulüpler kendi aralarında anlaşınca bende Abdullah Avcı’nın sistemine ve taktiğine inandığım için ve Trabzonspor’un bir hedefi olduğu için kabul ederek geldim, mutluyum ve gururluyum”

Cihan Çanak'ın Durumu Belli Oldu Cihan Çanak'ın Durumu Belli Oldu

"HELALLEŞEREK AYRILDIK"

“Son bir senem vardı Hull City ile Acun abi ile konuştuğumuda yeni kontrat önermek istemişlerdi. O günün şartlarıyla kendi aramızda beklemiştik. Ondan sonra onun Fenerbahçe kariyeri başladı. Bizde konuşarak helalleşerek ayrıldık. Benim için en makulu hedefleri olan kulüp burasıydı. Burada olmaktan dolayı gerçekten çok mutluyumç Birşeyler okudum gülmüyor etmiyor. Yıllardır çok göz önünde olduk güldük. Şimdi daha çok antrenmanlarına fokur haldeyim. Dışarıdan bakıldığı zaman yüz ifadem öyle görünüyor. Mutsuz diye sepkülasyonalr yapıldı. Onlarla ilgili yok. Hocayla ilgili hedeflerimizi söyledim. Ön eleme maçına çıkacağız grupları geçmek istiyoruz. Buraları tatmak ve yaşamak istiyorum. O yüzden Trabzonspor camiasını seçtim”

"YORGUN DÜŞTÜK"

“Yıllardır bir uçak korkum var. Diğer röportajlarımda da söylemiştim. 10 saatlik Amerika yolculuğunu uyumadan geçiren tek insan olabilirim. Sabah 7’de kalktık sağlık kontrolleri vardı. Başkanımızın ofisine geçtik; kendi ofisimize geçtik derken 10.30’a kadar Trabzon’a gelmiş olduk. Yorulmuştuk. Vücut yorgunluğu ile ilgili bir durum vardı. Uçak mevzusu vardı. Yorgun düştük o gün”

"KENDİMLE DE GURUR DUYUYORUM"

“Çok iyi bir 2 sene geçirdim. 20 tane gol atmışım 2 senede. Skora katkı vermişim. 3-4 asist eklenmiş Bir orta saha oyuncusu olarak bunun değerli olduğunu düşünüyorum. Championship’in küçük görüldüğünü görüyorum. Ben o sahada olduğum sürece son anına kadar çok mücadele ettim. Her dakikası zordu. Sizi anlamda o serüveni atlattığımı düşünüyorum. Kendimle de gurur duyuyorum”

“UEFA ligi var. Ligdeki şampiyonluk hedefi var. Kişisel olarak Milli takım hedefim var. Hem kulübün kendi çıkarları ve kendi çıkarlarım için böyle bir seçimiz oldu. Beni braya getiren en önemli etken Abdullah hocanın istemseydi O yüzden gönül rahatlığı ile burayı tercih ettim. Ailem de benimle birlikte İngiltere’ydik. 31 yaşında futbolu bırakanları görüyoruz. Ben her saniyesini çok çalışarak konsantre şekilde çalışarak ailemi ve beni seven insanları mutlu etmek istiyorum”

“Hocamız için Başakşehir’de oynadığı dönemde hep rakiptik. Bir oyuncu olarak en çok gol attığım takımdır Başakşehir. O nedenle sürekli diğer takım arkadaşlarım onunla birlikte çalışan arkadaşlar hocanın sistemi çok iyi iyi futbol oynatıyor diyorlardı. Çok hocalarla çalıştım. Hocamızla çok çalışmak istiyordum. Bugüne kısmetmiş. Çok ilgileniyor ve üstümde duruyor. Takımı çok iyi hazırlıyor. Ben çalıştığım için mutluyum”

“Tempo çok yüksek olduğu için Hull City’de topa sahip olma oranımız yüksekti. O nedenle hocada ayağı iyi oyuncuları kullanmayı tercih ediyordu. Son zamanlarda 8 numara oynayacakım. Antrenmanlarda ve maçların başlamasıyla skor özelliğimden dolayı beni ön tarafa itti. Sonrasında beni orada kullandı. Pozisyon anlamında mutluydum. Çok baskılı ve presli oyunlar olduğu için sahanın her tarafında olmak gerekiyordu. Orijinal yerim 8 olduğu için, Abdullah Avcı’nın dediği gibi sağ bek, sol bek veya stoper sakatlandığı zaman oyuncuları fakrlı yerlerde görevlendiriliyordu. Abdullah hocamız ile bu konuda çok iyi anlaşabileceğimizi düşünüyorum”

“Şu anda 8 numara pozisyonundayım. O bölgede oynuyorum. O oyunu iyi oynadığımı düşünüyorum. Hocamız bu konuda bana güveniyor. Çalışmalarımızı bu yönde yapıyoruz. Yıllardır bunu yapmaya çalışıyorum. İyi veya kötü denemeye çalışıyorum. Bu sene en iyi şekilde deneyip hedeflerimize ulaşmak istiyoruz. Bu sürede skor anlamında ve performans anlamında katkı verebilirsem Trabzonspor’a ne mutlu bana”

“Futbola başladığım zamanda kaos ortamının baskının presin olacağını düşünmezdim. İnsanların beklentileriyle birlikte bu baskıyı elde edebiliyorsunuz. Önemli olan en az yaralarla buradan çıkmak. Futbolcuk hayatımda çok hatalarımın olduğunu kabul ediyorum. Ben neresinden dönerim diye düşünerek hareket ettim. Kendime iyi özeleştiri yapıp psikoloji sağlam tuttuğum zaman her şeyin üstesinden gelebildiğimi gördüm. Eşim gerçekten her konuda yanımda durdu. Bir dağ gibi durduğu için onunla aldığım güç ile birlikte daha da başarılı olacağım.

“İnsanları beni yaşlı zannederler ama 16 yaşından bu yana televizyonlarda olduğum için 29 yaşındayım. Daha da kariyerim uzun yıllar devam edeceğini düşünüyorum”

“Genellikle kendim için konuşmak istemem. Bireysel spor yapmıyoruz takım olarak oynuyoruz. Tek üzüldüğüm kısım elendiğimiz Hollanda maçı. Çocukların çok hırslı olduğunu ve inançlı olduğunu gördüm. Turnuvanın en diri takımlarından biri olduğunu düşünüyorum. Finale çıkabileceklerini görebiliyorum Tek üzüldüğüm nokta orasıdır diyebilirim. Hiç bir zaman kendimi bencillikle görmedim ve görmüyorum. Maçtan sonraki üzüntülerini görüncü onlar kadar üzüldüm. Bir sihirli değeneğim olsaydı o maçı 3-2’ye çevirirdim”

“Milli takım beklentilerim oldu. İyi bir sezon geçirdim. Milli takım davetini bekliyordum. Watford’daki maça Montella geldi. Orada penaltı kaçırdım. Acaba olacak mı olmayacak mı diye düşünmeye başladım. Düşünmeyi bıraktım bir gol atarım kötü senaryo gidebilir dedim. Oyundan çıktım ondan sonra hocayla iletişim kuramadık. Benim orada olamam beni üzdü ama takımızın yaptığı başarı ülkemiz adına gurulandık”

Editör: Haber TS