UEFA Avrupa Ligi 3. ön eleme turunda Avusturya'nın Rapid Wien takımı ile karşılaşacak olan Trabzonspor'da düzenlenen basın toplantısında teknik direktör Abdullah Avcı açıklamalarda bulundu.

İşte deneyimli çalıştırıcının açıklamalarından satırbaşları:  

"Her tur yukarıya doğru çıktıkça rakipler de zorlaşacak. Avusturya'nın köklü kulüplerinden biriyle oynuyoruz. Daha organize, daha planlı, top rakipteyken şiddetli şekilde baskı yapıp yönlendirme yapabilen, topun arkasına geçebilen bir takımlar. Ciddi bir müsabaka bizi bekliyor. Geçen haftadan bu zamana kadar savunmada ve hücumda bütün konu başlıklarına çalıştık. Son antrenmanda duran toplarımızı da çalışıp günü kapatacağız. İyi bir hafta geçti. Umarım ikinci maçtan üzerine koyduğumuz, taraftarımızın desteğiyle beraber yarın akşam iyi bir oyunla yukarıya doğru devam etmek istiyoruz."

"Stefan Savic ve Okay Yokuşlu takıma katıldı. Kadroda değişiklik bekleniyor mu?"

Abdullah Avcı: "55 maç planlıyoruz. Bu 55 maçta dokunuşlar performansa, rakibe, oynayacağımız formasyona göre değişiklikler muhakkak olacak. Yarın da bununla ilgili dokunuşlar olacak. Ekip halinde plan yapıyoruz. En iyi şekilde uygulamaya çalışıyoruz. Zaman zaman iyi oynayacağız, zaman zaman duraklamalar olacak. Bu böyle bir oyun. Her zaman yukarı seyredemeyebilirsin. Hatalar bu işin parçası. Oyunu daha iyi hale getirmek için çalışıyoruz."

"Ozan Tufan elmizi son derece rahatlatan bir oyuncu"

"Ozan Tufan ile seneler önce de beraber olmak istemiştim ancak kısmet bugüneymiş. Bir teknik adamın elini son derece rahatlatan bir oyuncu. Birçok mevkide oynuyor ve iyi çalışıyor. Geldiği günden beri antrenman kaçırmadı. Onunla olmaktan çok mutluyuz. Onun oynamak istemediği mevkiler var ama onu orada kısa tutup başka yerlere de çekebiliyoruz zaman zaman."

Sol stoper ve iki transfer

"Aramıza sol stoper katılacak. İki oyuncu daha transfer planımız içinde var. Bununla ilgili başkana teşekkür ediyoruz. Çok yoğun çalışıyor. Transferde iyi ve dengeli gittik. Şampiyonluk senesindeki gibi heyecanım çok yüksek. Umarım transferlerde gerçekleştiği zaman bu arayı da kazanmayla devam edersek karşılığını alacağız diye düşünüyoruz."

Şenol Güneş Geleneği Devam Ediyor Şenol Güneş Geleneği Devam Ediyor

Trabzonspor - Rapid Wien maçı 8 Ağustos Perşembe günü saat 20.00'de oynanacak.

Editör: Haber TS