İSTİFA SORUSUNA GÜNEŞ'İN CEVABI
Trabzonspor tribünlerinden yükselen "Şenol Güneş İstifa" tezahüratlarına yanıt veren deneyimli teknik adam, taraftarlardan özür dileyerek sorumluluğun kendisinde olduğunu vurguladı.
"Taraftarlardan özür diliyorum. Böyle bir maç bizim başımıza geldi ve böyle bir sonuç almak onları da üzmüştür. Oyuncular görevlerini yerine getirmeye çalıştı, ancak ben yetkili ve sorumluyum. Taraftarların bana tepki göstermesine hak veriyorum. Üzgün olmam bir şeyi değiştirmiyor. Trabzonspor için en doğru karar neyse başkan ve yönetimle konuşarak karar vereceğiz."
"Bu Kadro ile Daha İyi Sonuçlar Alabilirdik"
Şenol Güneş, takımın genel durumu ve yönetimle ilgili söylentilere de açıklık getirerek, kadronun mevcut potansiyelinin daha iyi sonuçlar alması gerektiğini dile getirdi.
"Bu kadro ile daha iyi sonuçlar alabileceğimizi düşünüyorum. Zaman zaman defansta, bazen orta sahada, bazen de forvette sorunlarımız oldu. Ancak bunlar yönetimden kaynaklanan problemler değil. Daha fazla para harcayıp yıldız oyuncu alsak bile aynı sıkıntılar yaşanabilir. Kulübü borca sokmadan geleceğin takımını inşa etmeye çalışıyoruz. Eğer son iki maçı kazansaydık, Avrupa kupalarına katılma şansımız çok daha yüksek olacaktı. Ancak bu eşiği geçemedik."
"Saha Sonuçları Kötüyse Sorumlu Benim"
Güneş, kendisine yöneltilen eleştirileri doğal karşıladığını ve takımın başarısız sonuçlarının sorumlusunun kendisi olduğunu söyledi.
"Eleştiriler olabilir. Ama bu dönemde gördüğüm bazı şeyler daha önce görmediğim türden olduğu için daha da üzgünüm. Kendimi korumak için değil, kulübü korumak için karar alırım. Eğer taraftarları mutlu edecekse, gereken kararı vermekten çekinmem."
"Sabotaj Mümkün Değil, Takımda Böyle Bir Şey Olamaz"
Basın toplantısında "Takım içinde sabotaj var mı?" sorusuna da yanıt veren Güneş, böyle bir ihtimali kesinlikle reddetti.
"Bu mümkün değil. Ne oyuncular ne de başka bir etken olabilir. Sahada oyuncuların birbirine karşı bir sorunu olmadığını biliyorum. Ancak moral bozukluğu, performans düşüklüğü olabilir. Oynamayan oyuncular da girdiklerinde istedikleri gibi performans sergileyemeyebilirler. Ancak kimsenin kasıtlı olarak böyle bir şey yaptığını düşünmüyorum. Hele bizim kadroda böyle bir şeyin olabileceğine inanmıyorum."
"Hatayspor Maçı Kabul Edilemez Bir Kayıptı"
Trabzonspor’un ligde alt sıralarda bulunan Hatayspor’a kaybetmesini "kabul edilemez" olarak değerlendiren Güneş, takımın eksikliklerini şu sözlerle açıkladı:
"Biz takım olarak her maça 3 puan hedefiyle çıkıyoruz. Son iki maçta 6 puan kaybettik. Oyunda acele ettik, gergin ve telaşlı oynadık. Değişikliklerimiz de bu panik içinde tam olarak etkili olamadı. Pozisyonları değerlendiremedik, rakibe de çok az pozisyon verdik ama sonuç olarak kaybettik."
Trabzonspor'da Kriz Derinleşiyor
Bu mağlubiyetle birlikte Trabzonspor'un iç sahadaki galibiyet serisi sona ererken, taraftarların hem Şenol Güneş'e hem de yönetime olan tepkisi büyüdü.
Bordo-mavililer, önümüzdeki hafta Başakşehir deplasmanına çıkacak. Ancak son dönemde alınan kötü sonuçlar ve artan eleştiriler, Şenol Güneş’in geleceğiyle ilgili soru işaretleri yaratmış durumda.
Trabzonspor yönetiminin ve Güneş’in nasıl bir yol haritası çizeceği, önümüzdeki günlerde belli olacak.