Tanıtım filmi çekimi genellikle profesyonel bir ekip tarafından yapılmalıdır. Bu ekip genellikle şu uzmanlardan oluşur:

1. Film- Dizi Yönetmeni: Filmin genel yönetiminden sorumlu olan kişi. Senaryonun uygulanması, oyuncu yönetimi ve genel sanatsal kararların alınması gibi görevleri üstlenir. Kurguyu kafasında kuran kişidir.

2. Görüntü Yönetmeni - Kameraman: Tanıtım filmi çekimi sırasında görüntü kalitesi ve estetiğinden sorumlu olan kişi. Kullanılacak kamera açıları, çekim teknikleri ve aydınlatma konularında uzmanlaşmıştır ve yönetmenin en önemli yardımcısıdır.

3. Sesçi: İyi bir ses kalitesi elde etmek için mikrofon yerleşimi, ses kaydı ve düzenlemesi gibi işlemleri yürütür. Röportajların ve boom kullanılan çekimlerin en önemlisi değeridir.

Bartın’da Uygun Fiyatlarla Günlük Daireler Kiralayın Bartın’da Uygun Fiyatlarla Günlük Daireler Kiralayın

4. Montaj- Kurgu Editörü: Tanıtım filmi çekimi sırasında çekilen görüntülerin düzenlenmesi ve montaj işlemlerinden sorumludur. Filmdeki tempo, kesimler ve efektlerin entegrasyonu gibi konularda uzmandır. Bu konuyu yönetmen de üstlenebilir.

5. Konsept Tasarım- Senarist: Tanıtım filmi çekimi senaryosunun yazımından ve hikaye akışının oluşturulmasından sorumludur. Tanıtım filminin anlatımını ve mesajını belirler. Yönetmen bu işi kendisi de yapabilir.

6. Prodüksiyon Ekibi: Set düzenlemesi, oyuncu koordinasyonu, ekipman sağlanması gibi operasyonel işleri yürütürler. Malzeme taşınması, ekiplerin yerlerine ulaşması gibi konularla ilgilenirler.

7. Reklam Ajansı veya Müşteri Temsilcisi: Tanıtım filmi müşterisi veya proje sahibiyle sürekli iletişimde olan kişidir. Müşterinin isteklerini ve beklentilerini yönetirler. Yönetmenle bağlantılı çalışırlar.

Bu ekip, tanıtım filmi çekimi çalışmasında her aşamada işbirliği içinde çalışarak, projenin amacına uygun bir şekilde sonuca ulaşmayı hedefler.

TANITIM VİDEOSU ÇEKİMİ

Genellikle tanıtım filmi çekimi ve tanıtım videosu çekimi aynı anlamları ifade etmek için kullanılan kelimelerdir. Tanıtım videosu çekimi daha çok küçük prodüksiyonları ifade etmek için de kullanılır. Tanıtım videosu çekimi çalışmasında ekipler ve ekipmanlar daha küçük olabilirler.

Genel olarak tanıtım videosu çekimi, küçük video kameralarla küçük ekiple ve çok fazla bütçe harcamadan çekilen çalışmalardır. Tanıtım filmi fiyatları listelerini araştırdığımızda tanıtım videosu çekimlerinin genel olarak 20.000 TL'den başladığını görmekteyiz. Ama tanıtım filmi fiyatları aslında günümüzde firmalarının hedef ve misyon çalışmalarına göre değişen rakamlardır.

 

TANITIM FİLMİ FİYATLARINI ETKİLEYEN UNSURLAR

Tanıtım filmi fiyatları en çok şu değişkenlere göre değişmektedir.

-        Çekim Süresi

-        Çekim Yeri

-        Çekim İçin Ekipmanlar

-        Çekim İçin Özel Ekip

-        Drone Çekimi

-        Profesyonel Seslendirme

Tanıtım filmi fiyatları listemizi görmek isterseniz meyfilm film prodüksiyon firmamızın sayfasını ziyaret edebilirsiniz.

Editör: Premium Ajans