Trabzon Akçaabat İlçesinde Yaylacık Aile Sağlığı Merkezi Hizmete Açıldı. Açılışa Vali Aziz Yıldırım da katıldı. İşte detaylar…

Trabzon'un Akçaabat ilçesinde bulunan Yaylacık Aile Sağlığı Merkezi, 2024 yılının Mayıs ayında hizmete açıldı. Yeni aile sağlığı merkezi, Akçaabat İlçe Sağlık Müdürlüğü, Akçaabat Sağlıklı Hayat Merkezi, Akçaabat 4 Nolu Acil Sağlık Hizmetleri İstasyonu ve Yaylacık Aile Sağlığı Merkezi'ni tek çatı altında bulunduran bir sağlık kompleksinin parçası olarak inşa edildi.

Modern ve donanımlı bir binada hizmet veren Yaylacık Aile Sağlığı Merkezi, bölge sakinlerinin sağlık ihtiyaçlarını karşılamada önemli bir rol oynuyor. Yaylacık Aile Sağlığı Merkezi'nin hizmete açılması, bölge halkı için önemli bir gelişmedir. Merkez, vatandaşlara daha kolay ve erişilebilir sağlık hizmeti sunarak sağlık hizmetlerinde kaliteyi artırmayı amaçlamaktadır.

Açılış törenine Trabzon Valisi Yıldırım'ın yanı sıra İl Sağlık Müdürü Dr. Hakan Usta, Akçaabat Kaymakamı Yusuf Cankatar, Belediye Başkanı O.Nuri Ekim, İl Protokolü, siyasi parti temsilcileri, sağlık çalışanları ve vatandaşlar da katılım gösterdi.

Hipertansiyon Nasıl Önlenir? İşte 7 Yolu Hipertansiyon Nasıl Önlenir? İşte 7 Yolu

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kararlarıyla sağlık alanında hayata geçirilen büyük projelerden biri olan Akçaabat Yaylacık Aile Sağlığı Merkezi, ilçe müdürlüğü ve iki adet aile sağlığı merkeziyle birleştirildi. Akçaabat'ta sağlık hizmetleri artık tek bir binadan daha rahat erişilebilir biçimde verilecek. Açılışta, Sağlıklı Hayat Merkezi'nin de en kısa zamanda hayata geçirileceği belirtildi.

Editör: Didem Bektaş