Trabzon Havalimanı, yeni uluslararası dış hatlar terminali ve CIP (ticari açıdan önemli kişi) binasının açılışını törenle kutladı.

27 Ağustos'taki açılış törenine Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu ile Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy katıldı.

Bakan Uraloğlu, havalimanının geçen yıl yaklaşık 3,5 milyon yolcuyla Türkiye'nin en yoğun havalimanı arasında dokuzuncu sırada yer aldığını kaydetti.

Uraloğlu, bu yılın ilk yedi ayında Trabzon Havalimanı'nın 2 milyondan fazla yolcuya hizmet verdiğini ve yaklaşık 15.000 uçak hareketini gerçekleştirdiğini bildirdi.

Havalimanı, başta Katar, Azerbaycan, Almanya, Kuveyt, Irak ve Ürdün olmak üzere 11 ülkede 20 destinasyona 19 farklı havayolunun hizmet verdiği uluslararası uçuşlar sunuyor.

Uraloğlu, "Ülkemizi dünyanın en geniş uçuş ağına sahip ülkelerinden biri haline getirdik" dedi ve 2023 yılında yurtiçi ve yurtdışı olmak üzere 214 milyondan fazla yolcunun seyahat etmesiyle hava yolculuğu rakamlarının arttığını belirtti.

Bu yılın temmuz ayı sonu itibarıyla Trabzon Havalimanı yolcu sayısının 129,73 milyona ulaştığını sözlerine ekledi.

Trabzon'da Korku Dolu Anlar! Binaya Yıldırım Düştü Trabzon'da Korku Dolu Anlar! Binaya Yıldırım Düştü

Uraloğlu, "Geçen yılın aynı döneminde bu sayı yaklaşık 118 milyondu. İstatistikleri analiz ettiğimizde, bu yıl 230 milyondan fazla yolcu taşıyacağımızı tahmin ediyoruz" açıklamasında bulundu.

Tören, yeni tesislerin resmi açılışından önce yapılan dua ile sona erdi.

Editör: Didem Bektaş