Trabzon'da Tarihi Hasan Paşa Asker Hamamı Müzesi Kullanıma Açıldı Trabzon'da Tarihi Hasan Paşa Asker Hamamı Müzesi Kullanıma Açıldı

Trabzon, sahipsiz köpekler için model şehir olacak. Başkan Genç, sokak hayvanları için yeni yaşam alanları projesini anlattı.

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, iki ilçede sokak köpekleri için yeni yaşam alanları ve mama üretim tesisinin açılacağını müjdeledi. Trabzon'un sahipsiz köpek sorununu yeni projelerle köklü bir şekilde çözmek için uğraşan belediye, bu anlamda Türkiye'de rol model olacak.

Trabzon Büyükşehir Belediyesi, Sokak Hayvanları Geçici Bakımevi ve Rehabilitasyon Merkezi bünyesinde günlük 200 kg üretim kapasiteli bir mama tesisi açıldı. Başkan Ahmet Metin Genç ve Sokak Hayvanları Derneği temsilcileri de açılışta yer aldı. Ülke genelinde ciddi bir sorun olan sokak hayvanları konusuna değinen Genç, "Yerel yönetimler olarak bu canların hukukunu korumak adına yeni bir anlayışla hareket ediyoruz" açıklamasında bulundu.

Trabzon'da şu an mevcut barınak kapasitesi 500 köpeğe ulaştı, yeni projelerle bu rakam 700'e kadar çıkacak. Çarşıbaşı ve Yomra ilçelerine sokak köpekleri için iki yeni yaşam alanı kurulacak. Sokak hayvanları rehabilitasyon merkezlerinde aşı ve tedavilerini oluyor, bakımları yapılıyor. Daha sonra sahiplendirme faaliyetlerine ağırlık verilecek. Kedi ve köpekler için bu desteği sürdüreceklerini, sokaklarda sahipsiz hayvan kalmayacağını vurgulayan Başkan Genç, halka seslendi. Sıfır atık ve organik mama üretimiyle Trabzon, Türkiye'de bir örnek temsil edecek.

Editör: Didem Bektaş