AK Parti Trabzon Milletvekili, Bayındırlık, İmar, Ulaştırma ve Turizm komisyonu Başkanı Adil Karaismailoğlu, Trabzon Milletvekili Yılmaz Büyükaydın, Trabzon Milletvekili Vehbi Koç ve AK Parti Trabzon İl Başkanı Dr. Sezgin Mumcu ve Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç yapımı devam eden Trabzon Şehir Hastahanesinin inşaat süreciyle alakalı brifing alarak, şantiye incelemesi yaptı.

İncelemenin ardından inşaatı devam eden Trabzon Şehir Hastanesi önünde açıklamalarda bulunan Karaismailoğlu, Şehir Hastanesinin önümüzdeki yıl bitirileceğini ifade etti.

ÖNÜMÜZDEKİ YIL BİTİRELEREK...

Karaismailoğlu, “Trabzon Şehir Hastanesi, tamamlandığı zaman Türkiye’nin en modern hastanelerinden biri olacak. İnşallah önümüzdeki yıl tamamlayıp, Trabzon ve Karadeniz’in hizmetine sunacağız.
Dört başı mahmur, bütün alanlarının olduğu, dünyanın en modern hastanelerinden birini inşa ediyoruz Çok yoğun bur çalışma var. 500’ün üzerinde çalışanı ile birlikte çok yoğun bir çaba var. İnşallah, önümüzdeki yıl bitirerek, çok güzel hizmetler ve sağlıklı bir trabzon için şehrimize önemli katkı verecek” diye konuştu. 

Milletvekilleri, İl Başkanı ve Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı ile beraber bir ekip olarak Trabzon’un sorunlarını masaya yatırdıklarını ifade eden Karaismailoğlu, “Trabzon’un daha da gelişmesi, büyümesi ve cazibe merkezi olması için önemli planlamalarımız, devam eden işlerimiz var. İnşallah bunlar bittiğinde Trabzon, Türkiye’nin parlayan yıldızı olmaya devam edecek” dedi. 

DEVAM EDEN YATIRIMLAR

Devam eden yatırımlarla ilgili bilgiler de veren Karaismailoğlu, ilk olarak Güney Çevre Yolunu ele aldı. Karaismailoğlu, “Özellikle, Trabzon’un çok yakından takip ettiği ve en önemli ihtiyaçlarından biri olan Akçaabat’tan başlayıp, Arsin çıkışına kadar 44 km’lik yolun 36 km’si tünel olarak projelendirildi şimdi Akçaabat tarafında 1. Etapta yoğun çalışma var. 

Aynı şekilde Kanuni Bulvarı’nı Boztepe Tünelleri ile Çukurçayır’a bağlamıştık. Çukurçayır - Değirmendere üzerinden sahil yoluna bağlamak için çalışmalarımız devam ediyor. 

Yine bunun gibi Karayolları alanında Trabzon genelinde önemli çalışmalar var. 

Düzköy Yolu, Pulathane Bulvarı, Of - Çaykara Yolu, Santa Yolu gibi onlarca projemizde çalışmalarımız devam ediyor” diye konuştu. 

Turizm sezonununda başlamak üzere olduğunu hatırlatan Karaismailoğlu, turistlerin Trabzon’u tercih etmeleri ve daha uzun süreli kalmaları için üzerlerine düşen görevleri en iyi şekilde yapacaklarına dikkat çekti. 

TRABZON HAVALİMANI

Karaismiloğlu, Yeni Trabzon Havalimanı yapılmayan önce mevcut havalimanında süren iyileştirmelerle ilgili olarak ise, “mevcut kapasitesinin gelişmesi, dış hatlardaki üniteler, CIP binasının yapımı da hızlıca sürüyor. Önümüzdeki günlerde sayın bakanımızla burada açılış yapıp, CIP binasını ve özellikle dış hatlar binasına yaptığımız ilaveleri hizmete alacağız.  Yeni havalimanımızın planlamaları devam ediyor” dedi. 

SANAYİ SİTELERİ

Trabzon’da ki sanayi sitelerinin taşınması için de geçen hafta Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile bir toplantı yaptıklarını ifade eden Karaismailoğlu, Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç’in bu projeyi özellikle takip ettiğini kendilerinin de Ankara’da bakanlık düzeyinde destekler verdiklerini ifade etti. 

31 Mart Yerel Seçimlerinde Trabzon’da önemli başarılar elde ettiklerini ifade eden Karaismailoğlu, “Biz Trabzon genelinde seçimlerde önemli bir başarı elde ettik. Tabiki bu başarının yanında bazı ilçelerimizde olumsuz sonuçlar alındı. Trabzon Büyükşehir Belediyesi seçimlerinde ise yüzde 51 ile Türkiye genelinde1. olarak çıktı. Seçimin sonuçlarını değerlendiriyoruz. Buradan alacağımızı dersler ve vatandaşın gönlünü daha çok nasıl kazanırızın çabası içindeyiz” diye konuştu. 

Karaismailoğlu, dün şehrin doğu bölgesindeki belediyeleri ziyaret ettiklerini ifade eden bugün de batı bölgesindeki belediyelerle görüşeceklerini belirtti.