TRABZON GUNDEMI

Trabzon Ticaret Lisesi’nden TTB’ye Ziyaret: 100. Yıl Kutlamaları İçin Görüşme Gerçekleştirildi

Trabzon’un en köklü eğitim kurumlarından biri olan Trabzon Ticaret Lisesi, 100. yıl kutlamaları kapsamında Trabzon Ticaret Borsası’nı (TTB) ziyaret etti.

Trabzon Ticaret Lisesi’nden TTB’ye Ziyaret: 100. Yıl Kutlamaları İçin Görüşme Gerçekleştirildi
Abone Ol

TTB Yönetim Kurulu Başkanı Eyyüp Ergan ile bir araya gelen 100. Yıl Kutlama Kurulu Üyeleri, planlanan etkinlikler ve çıkarılacak özel kitap hakkında görüş alışverişinde bulundu.

Ticaret Lisesi’nin 100 Yıllık Geçmişi Kitaplaştırılıyor

Ziyarete, Trabzon Ticaret Lisesi Müdürü Orhan Genç, Müdür Yardımcısı Aybike Işık Özgün, Ticaret Lisesi Mezunları Derneği Yönetim Kurulu Üyeleri Salih Aladağ, Ekrem Şahin ve Hüseyin Gençoğlu ile gazeteci-yazar İsmail Fandaklı katıldı. Heyet, Trabzon Ticaret Lisesi’nin tarihini anlatan özel bir kitap çalışması hakkında TTB Başkanı Eyyüp Ergan’a bilgi verdi.

Okul Müdürü Orhan Genç, Trabzon Ticaret Lisesi’nin İzmir İktisat Kongresi’nde alınan kararlar doğrultusunda Türkiye’de açılan ilk 6 Ticaret Lisesinden biri olduğunu belirterek, okulun 18 Nisan 1924’te "Trabzon Orta Tacim Mektebi" adıyla kurulduğunu ve ilk müdürünün Hamamizade İhsanbey olduğunu aktardı.

Müdür Genç, okulun daha fazla tercih edilmesini sağlamak ve etkinliklerde tüm paydaşlarla birlikte hareket etmek istediklerini belirterek şu açıklamayı yaptı:

Çıkaracağımız kitap, Trabzon Ticaret Lisesi’nin 100 yıllık geçmişini gelecek nesillere aktarmak adına çok özel bir çalışma olacak. Kitapta, okulumuzdan mezun olan şehrimizin önemli isimlerinin anıları, bilinmeyen yönleri ve unutulmaz hikayeleri yer alacak. Ayrıca, şehrimizin kanaat önderleri, yöneticileri ve STK temsilcilerinin de görüşlerine yer verdik.

TTB Başkanı Ergan: “Ticaret Lisesi, İş Dünyası İçin Büyük Bir Değer”

Trabzon Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Eyyüp Ergan, Trabzon Ticaret Lisesi’nin 100. yılını kutlayarak, okulun eğitim-öğretim alanındaki önemine vurgu yaptı.

Ticaretin ve sanayinin okulu olması bizim için de çok kıymetli. Bu okul, iş dünyasına önemli hizmetler sunmuş bir eğitim kurumudur. 100 yıllık bir geçmişin anılarla birlikte bir kitapta toplanması, gelecek nesiller için büyük bir miras olacaktır. Bu anlamlı çalışmada emeği geçen herkesi tebrik ediyorum. ❞ dedi.

Trabzon Ticaret Lisesi’nin 100. yıl kutlamaları kapsamında düzenlenecek etkinliklerin, mezunlar ve şehirdeki iş dünyası temsilcileri tarafından büyük ilgiyle takip edildiği belirtilirken, çıkarılacak kitabın Trabzon’un eğitim ve ticaret tarihine önemli bir katkı sağlayacağı ifade ediliyor.