Georgian Wings firmasının uçağıyla yapılan ilk seferde 61 yolcu Tiflis’ten Trabzon’a geldi. Ulutour tarafından gerçekleştirilecek seferlerin ilk etapta haftada iki kez, pazartesi ve perşembe günleri karşılıklı olarak yapılacağı belirtildi. TTSO Başkanı Erkut Çelebi, direkt uçuşlarla ilgili çalışmalarının devam ettiğini vurgulayarak, “Erbil, Lefkoşa, Umman, Ürdün ve Soçi ile de Trabzon’un direkt bağlantısını oluşturmak için çalışmalarımızı sürdürüyoruz” dedi.

17-3

TİFLİS VE TRABZON’DA TÖREN DÜZENLENDİ

Tiflis – Trabzon uçak seferlerinin başlaması nedeniyle Tiflis Havalimanında uğurlama töreni düzenlendi ve pasta kesildi. Trabzon Havalimanında düzenlenen karşılama törenine Trabzon Valisi Aziz Yıldırım, Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası (TTSO) Başkanı Erkut Çelebi, TTSO Yönetim Kurulu Üyeleri, Gürcistan’ın Trabzon Başkonsolosu Nikoloz Iashvili, Georgian Wings Şirketi CEO’su Shalva Kiknadze, KTÜ Rektörü Prof. Dr. Hamdullah Çuvalcı, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Murat Yakın, Ali Osman Ulusoy Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Hülya Ulusoy, İl Sağlık Müdürü Hakan Usta, İl Kültür ve Turizm Müdürü Tamer Erdoğan, protokol üyeleri ve diğer ilgililer katıldı.

16-3

ÇELEBİ: SADECE SAĞLIK TURİZMİ DEĞİL, KÜLTÜR TURİZMİ VE TİCARET DE CANLANACAK

Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Erkut Çelebi, törende yaptığı konuşmada, yoğun çalışmalar sonucu bu noktaya geldiklerini ifade ederek, “Özellikle Büyükşehir Belediye Başkanımız son noktada birleştirici oldu. Bütün paydaşların bir araya getirilmesi konusunda kendisine çok teşekkür ediyorum. 1,5 yıl önce başlattığımız Sağlık Turizmi ile ilgili olan bir projeydi. Zorluklarla bu aşamaya geldik. Samsun’a uçak koyulması konuşuluyordu. Biz Trabzon’a inanıyorduk. Ulusoy Ailesine de teşekkür ediyorum. Çok cesaretli davrandılar. Ortaya adeta yüreklerini koydular. Tiflis – Trabzon hattı bizim için çok önemli. Sağlık turizmine başladığımız zaman Batum bölgesinden yoğun hasta geliyordu. Ancak Tiflis bölgesinden uzaklık nedeniyle hasta gelmiyordu. Sağlık Turizmi ekibimiz, Başkan Yardımcımız Mehmet Çelebi yoğun bir çalışma yaptılar. Geldiğimiz noktada sağlık turizmini, kültür turizmini, ticareti belli noktaya getirip daha fazla canlandıracağız” dedi.

12-7

“DİREKT UÇUŞLARLA İLGİLİ ÇALIŞMALARIMIZ DEVAM EDİYOR”

Başkan Çelebi, direkt uçuşlar konusundaki çalışmaların devam ettiğini ifade ederek şunları söyledi:

“Erbil, Lefkoşa, Umman, Ürdün’e çalışıyoruz. Soçi de bizim olmazsa olmazımız. Rusya bağlantısını yapmamız gerek. Havayolu olmazsa en azından gemi bağlantısını kurmalıyız. Böylece Trabzon’u, alışveriş, sağlık turizmi, gezi merkezi yapmaya çalışıyoruz. Yeterli yatak sayımız var. AVM’lerimiz büyüyor. İnşallah daha iyi olacak. Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanımıza bu organizasyonda bize verdiği destek nedeniyle, Sayın Valimize, Ulusoy Ailesine bir kez daha teşekkür ediyorum.”

2-65

YILDIRIM: TARİHİ BİR ANA TANIKLIK EDİYORUZ

Trabzon Valisi Aziz Yıldırım, “Bugün burada tarihi bir ana tanıklık ediyoruz. 23 yıl sonra Gürcistan-Trabzon uçak seferleri tekrar başladı. Şu an pazartesi ve perşembe günleri olmak üzere haftada iki kez gerçekleşen bu seferlerin, iki toplumun birbirini daha iyi tanımasıyla ilerleyen dönemde üçe, dörde ve belki her güne çıkmasını ümit ediyorum. Bu, yalnızca turizm açısından değil, insanların birbirini tanıması, iş birliği yapması ve yatırımcıların iş birliği açısından da çok önemli bir gelişmedir. Aynı zamanda tarihten beri var olan iki toplum arasındaki dostluğu pekiştirecektir. Biz, tarihi İpek Yolu’nu yeniden inşa ediyoruz ve artık mesafeleri kısaltarak, insanların arasındaki uzaklıkları ortadan kaldırıyoruz. Bu süreçte emeği geçen Ulusoy ailesi başta olmak üzere tüm paydaşlara, Ulaştırma Bakanımıza, Gürcistan Hava Yolları'na ve sayın genel müdürlerine teşekkür ediyorum” diye konuştu.

GENÇ: ŞEHRİM ADINA ÇOK MUTLUYUM

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, “Trabzon'umuz, son yıllarda turizmde hızla yükselen bir şehir konumunda ve farklı ülkelerden birçok ziyaretçi ağırlamaktadır. Geçen yıl da Bakü’den başlayan seferlerin ardından Trabzon - Tiflis uçuşları bugün başlıyor. Şehrim adına çok çok mutluyum. Ticaret ve Sanayi Odası başkanımıza şehrim adına teşekkür ediyorum. Şehrin turizmi, ticareti, kalkınması, ekonomisi için büyük bir proaktif gayreti ortaya koyuyor. Bugün Tiflis’le başlayan seferler, inşallah Erbil’le Soçi ile artarak devam edecek. Şehrimizin belediye başkanı olarak, ekonomimizi de düşünmek zorundayız ve turizm bu konuda ciddi bir katkı sağlıyor. Bu şehirde bu dinamik gücümüz olduğu müddetçe biz de bu işlerde sorumluluk alarak öncülük edeceğiz. En azından işe himaye edeceğiz veya bugün olduğu gibi bu işin organizasyonunda yer alacağız. Tiflis ve Trabzon için uçuşların hayırlı olmasını diliyorum. Bu uçuşların garantör kısmında yer almamız nedeniyle çağrımıza kulak vererek protokole imza atan kurumlarımıza teşekkür ediyorum. Ulusoy Ailesine de bu işin mimarlığı nedeniyle teşekkür ediyorum” dedi.

1-78

AYDIN: GÜRCİSTAN’LA HAVAYOLU VASITASIYLA BİR KAPI DAHA AÇMIŞ OLDUK

Ali Osman Ulusoy Şirketler Grubu Başkan Yardımcısı Ahsen Aydın, “Tarihten gelen iyi komşuluk ilişkilerimizin olduğu Gürcistan’la Trabzon – Tiflis arasında başlatılan uçak seferleriyle hava yolu vasıtasıyla da bir kapı daha açmış olduk. Türkiye’yi doğu komşularıyla birleştiren kişi olarak bilinen dedem Ali Osman Ulusoy’dan aldığımız ilham ile üçüncü kuşak olarak havayolu ulaşımının hayata geçirilmesi için çok çalıştık. Pazartesi – perşembe günleri karşılıklı olarak başlattığımız uçak seferlerimizin iki ülkenin ilişkilerinin gelişmesine katkı yapacağı konusundaki inancımızı bir kez daha belirtmek istiyoruz. Ticaret ve Sanayi Odamızın bir yıl önce başlattığı bu projenin takipçisi olarak Sayın Büyükşehir Belediye Başkanımızın birleştiriciliği ile sonuca ulaştık. Uçuşların hayırlı olmasını diliyorum, paydaşlarımıza teşekkür ediyorum” dedi.

Georgian Wings Şirketi CEO’su Shalva Kiknadze ise Trabzon – Tiflis uçuşlarının başlaması nedeniyle mutluluk duyduklarını, bu operasyonun verimli olarak devam etmesini dilediklerini ifade etti.

Ali Osman Ulusoy Şirketler Grubu Başkanı Hülya Ulusoy da Trabzon için atılan büyük adımda bu çalışmayı başlatan TTSO Başkanı Erkut Çelebi’ye, paydaşları birleştiren Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç’e teşekkür etti ve seferlerin hayırlı olmasını diledi.

Trabzon'da hastaneye karın ağrısı şikayetiyle gitti! Hayatının şokunu yaşadı Trabzon'da hastaneye karın ağrısı şikayetiyle gitti! Hayatının şokunu yaşadı

IASHVILI: TRABZON, GÜRCİSTAN’IN DOĞUSUYLA DA YAKINLAŞACAK

Gürcistan’ın Trabzon Başkonsolosu Nikoloz Iashvili ise “İki komşu ülke büyük bir mutluluk yaşıyor. Uzun yıllar önce durdurulan uçak seferleri bugün tekrar hayata geçirildi. Bu seferler dost iki ülke için çok anlamlı. Daha fazla yakınlaşacağız. Bu seferler Gürcistan’ın doğusundaki vatandaşlarımızın da Karadeniz Bölgesini tanımalarına olanak sağlayacaktır. Uçak seferlerinin çok başarılı olmasını, sefer sayısının artarak haftasını her günü olmasını diliyorum” dedi.

Konuşmaların ardından ilk sefer anısına pasta kesimi gerçekleştirildi.

Editör: Haber TS