İsviçre'nin Nyon kentindeki Colovray Spor Merkezi'nde oynanan finalin ardından konuşan Eyüp Saka, oyuncularının gösterdiği mücadeleden dolayı gurur duyduklarını ancak kaybetmenin de hüznünü yaşadıklarını ifade etti.
Eyüp Saka, ❝Kendi adımıza gurur yaşıyoruz ama kaybetmenin de hüznü var. Bundan daha iyi mücadele edeceğimizi bekliyorduk fakat rakip çok güçlüydü.❞ dedi.
"Fiziksel Yorgunluk Etkili Oldu"
Rakibin özellikli oyuncularına dikkat çeken Saka, ❝Her oyuncusu adam eksiltebilen, pas koridorlarını etkili kullanan bir rakibe karşı oynadık. İlk yarıda kötü bir başlangıç yaptık, ikinci yarıda hücuma yönelik hamleler yaptık ama yediğimiz erken gol bizi oyundan düşürdü.❞ ifadelerini kullandı.
Salzburg karşısında oynanan yarı final maçının fiziksel yorgunluğunu da hissettiklerini belirten teknik direktör, ❝İki gün önceki yoğun maçın ardından sahada yorgunluk barizdi. Bugün fiziksel olarak zorlandık.❞ değerlendirmesinde bulundu.
"Gelecek İçin Ümitliyiz"
Trabzonspor Futbol Akademisi'nin başarısına vurgu yapan Eyüp Saka, ❝Bu organizasyon bize inanılmaz bir deneyim kazandırdı. Oyuncularımızın bu tecrübesiyle Türk futboluna katkı sağlayabilirsek hedefimize ulaşmış olacağız.❞ dedi.
Saka ayrıca, desteklerinden dolayı başta kulüp başkanı ve yönetim kurulu olmak üzere tüm akademi ekibine ve taraftara teşekkür etti:
❝Bu başarı tüm akademinin başarısıdır. Emeklerinden dolayı teşekkür ediyorum.❞