Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Türkiye'nin Dünya Bankası ile İstanbul Boğazı'nda 4 milyar dolarlık demir yolu projesi için anlaşmayı tamamlamaya yakın olduğunu duyurdu.

Bakan Uraloğlu, 3 milyar dolar veya 3 milyar avroya kadar varan bir kredi paketi için "sonuca çok yakınız" dedi, teknik detaylar hala müzakere ediliyor.

Merkez Bankası faiz kararını açıkladı! Merkez Bankası faiz kararını açıkladı!

Anlaşmanın tamamlanmasının ardından Türkiye'nin, Dünya Bankası ile iş birliği yaparak projenin yapımını muhtemelen 2025 yılı başlarında ihale etmesi bekleniyor.

Türkiye, daha önce Körfez ülkesinden gelen 51 milyar dolarlık yatırım vaadinin ardından, söz konusu girişimin finansmanı konusunda Birleşik Arap Emirlikleri ile görüşmelerde bulunmuştu.

Uraloğlu, Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası ile Asya Altyapı Yatırım Bankası'nın da finansmana katkı sağlayabileceğini belirtti.

Önerilen demiryolu projesi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 3 milyar dolarlık maliyetiyle inşa ettiği dünyanın en uzun ve en geniş asma köprülerinden biri olan Yavuz Sultan Selim asma köprüsünden geçecek.

Yeni demiryolu projesi, Irak'ı Avrupa'ya bağlamayı amaçlayan Kalkınma Yolu girişiminin önemli bir bileşeni olacak.

Editör: Didem Bektaş