Soruları yanıtlayan Başkan Doğan, transferden Federasyon seçimlerine, projelerden yeni sezon hedeflerine kadar birçok konuya açıklık getirdi.

Trabzonspor ve Partizan Arasında Jesic Anısına Futbol Müsabakası Düzenlendi Trabzonspor ve Partizan Arasında Jesic Anısına Futbol Müsabakası Düzenlendi

İşte Ertuğrul Doğan’ın röportajından satır başları:

Beraber hareket etmek şampiyonluğu getirdi
Trabzonspor’un şampiyonluk sezonunda tek yürek olduğuna dikkat çeken Doğan; “Trabzonspor’un 2021 şampiyonluğunda beraber hareket etmenin çok büyük önemi var. Takım ve şehir o dönemde bütünleşmişti. Bunun yanı sıra o dönemde Türkiye Futbol Federasyonu’nda görev alan Mustafa Hacıkerimoğlu da Trabzonspor’un haklarının yenmesinin önüne geçti. Ben İstanbul’da Fenerbahçe’yi yendiğimiz maçın ardından bir açıklama yaptım. O gün takım dirayet gösterdi ve kazandık. Trabzonspor Başkanı olarak tüm Türkiye’nin suratına gerçekleri aktardım. O gün kazanmamıza rağmen hakem ve VAR kararları tamamen rezaletti. Hakem bilerek isteyerek gözünün önündeki pozisyonda yanlış karar verdi. O gün söylemiştim. Hakemliği bitecek diye, bitti.

Eleştiri her dönem vardı
Eleştiri geçmişte vardı, bugün de var, yarın da olacak. Biliyorsunuz bu eleştiriler zamanında efsane başkanımız Mehmet Ali Yılmaz’a da yapıldı. Bizler onların yanında hiçbir şey yapmadık. Onursal Başkanımız Mehmet Ali Yılmaz’dan Allah razı olsun. Trabzon’a çok değerli ve önemli tesisler kazandırdı. Bu kulübe kattıkları unutulamaz. Bu gelenek haline gelmiş. Şehrimizin bundan kurtulması lazım. Ben her zaman söylüyorum. Hayatım boyunca gelebileceğim en onurlu görev, Trabzonspor Başkanlığı’dır. Burada destek olunması gereken kişiler değil makamdır. Ertuğrul Doğan’a değil Trabzonspor Kulübü Başkanı’na destek olunması gerekir.

Bütün aklımı fikrimi şampiyonluğa kilitledim
Herkesin taraftarlığına saygım var, Trabzonsporluluğuna saygım var. Bu şampiyonluğu benim kadar isteyen olabilir ama benden çok isteyen biri olamaz. Bu konuda mütevazi olmayacağım. Ben bütün aklımı fikrimi buna kilitlemiş şekilde uğraşıyorum. Bu benim kilitlenmemle olacak iş değil, bunun pek çok dengesi var. Taraftar ayağı var, basın ayağı var, federasyon ayağı var. Tüm bunların hepsinde başarılı olmak lazım. Bunun hepsini yapacak bir güç yok bu dünyada. Şampiyonluk dönemimizde hakkımız yenmedi. Maalesef bunları dile getiriyoruz. Düşünsenize Federasyon hakkımızı yemedi diye bunu dile getiriyoruz. Böyle bir şey olabilir mi? Ama VAR’ın başına bir adam oturuyor ortalığın içinden geçiyor.

Gelir getirici projeler üzerinde duruyoruz
Tüm iyi niyetimiz ile çalışıyoruz. İşimizi gücümüzü bıraktık bunlarla uğraşıyoruz. Gelir getirici projeler üzerinde çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Her yerde söylüyorum bunları. Ben bu yönetimin içerisine gelen, bu sokaklar ve bu tribünlerde büyüyen biri olarak bu işin gerçeğini bile bile kulübü uçuruma mı atsaydım? Geçen sezon bulduğumuz para 80 milyon euro idi. Biz geçen sene bulduğumuz parayı harcamadık. İnsanlar kredilerle kulüpler döndürdü. Ben aptal mıyım? Zaten ben buldum harcarım, diyebilirdim. Kulübü borçlandırmıyorum. Bulduğum paralarla kulübün borcunu ödedim. Ben açık konuşuyorum. Eğer biz bu hamleleri yapamasaydık kulübün borcu 10 milyar TL’yi bulmuştu. Şu anda 4,5 milyar borç var ama %50 faiz ödüyoruz. Herkes anlatıyor öyle şampiyon olduk böyle şampiyon olduk diye. Biz her şeyi açıklamadık diye konuşuyorlar. Biz kulüp zarar görmesin diye konuşmuyoruz. Bazen ağzıma kadar geliyor ancak susuyorum.

Vişça’yı aldık şampiyon olduk
Benim kimseyle bir derdim, mücadelem yok. Herkes bana soruyordu neden bu kulübe paraları veriyorsun. Biz şampiyonluk döneminde kişisel destek vermeseydik takımımız olmayacaktı. Çoğu futbolcu serbest kalacaktı. Benimde bu şehrinde bir daha bu şampiyonluğu kaybedecek tahammül yoktu. Abdullah Avcı hocamıza dedim ‘kimi alırsak bu takım şampiyon olur’. Hoca bana dedi ki; ‘Vişça’yı al arkana yaslan şampiyonluğu seyret’. Aldık, şampiyon olduk. Resmi kimin çektirdiği değil parayı kimin verdiği önemli. Kimin oyuncuyu aldığı daha önemli.

4-5 oyuncu daha transfer edeceğiz
Her transfer döneminde olduğu gibi bir sürü oyuncu geziyor sosyal medyada. Transfer benim, hocamızın ve yönetim kurulunda İbrahim diye bir arkadaş var. Üçümüz etrafında dönüyor transfer. Bunun yanı sıra kendi izleme ekibimiz var. Onun dışında bir de bağımsız bir izleme ekibi var. Yurt içi ve yurt dışında birçok oyuncu izleniyor. Bunlar hocamıza sunuluyor, hocamızın onay verdiği isimler üzerinde çalışmalarımızı yoğunlaştırıyoruz. 14-15 oyunculuk bir havuz oluşturuldu. Alınacak diye değil, bu listede yer alan 8 oyuncuyu aldık. Alacağımız 4 ya da 5 tane daha oyuncumuz var. Onuachu ve Cham medyaya düştü. Biz bu oyuncuların takibini yapıyoruz. Bu oyuncuların tamamı ile anlaşıldı. Kulüpler ile görüşmeler sürüyor. Yarın da bitebilir, pazartesi de bitebilir.

Bu formayı temsil edene destek olmalıyız
Onuachu konusunda kulübü 15 milyon euro’dan 10 milyon euro seviyelerine inmişti. Biz de 7 milyon euro seviyelerine çıktık. Görüşmelerimiz devam ediyor. Dediğim gibi tek başına başarabileceği bir iş değil. Camiamızın tüm kesimlerinin hepsine ricam diyorum lütfen bu formayı kim giyiyorsa bu arkadaşlarımızın hepsine sahip çıksınlar. Desteklerini esirgemesinler. Trabzonspor’un zirve yarışında olması için Trabzonlunun Trabzonluya daha çok sahip çıkması gerekiyor. Bu dediklerim olursa bu sene şampiyon olmazsa seneye olur. Mutlaka bu yapıyı inşa etmemiz lazım. Bu takım hepimizin, bu takıma sahip çıkmamız gerekiyor.

Abdullah hocama saygım var
Geçtiğimiz sezon uygun maliyetli oyuncular almıştık, onlar ile yolları ayırırken kulübümüz zarar etmedi. Öneri ile oyuncu almıyoruz. İstediğimiz oyuncuları alıyoruz. Bizim alacağımız oyuncular belli. Abdullah hocama saygım var. Hocamızın da hatası var. Benimde hatam var. Rakiplerimizi teknik direktörler getiriyor maliyetler ortada. Yerli hoca havuzu belli. Bence Abdullah Avcı yerli olarak en iyi teknik direktör. Hocamız zamanında kendi kurduğu kadroyla şampiyon oldu. Ben yine inanıyorum kendi kurduğu kadro ile başarılı olacak.

Altyapı için doğru isim Güngör Şahinkaya'idi
Efsanenin oluşunda Güngör Şahinkaya gibi isimler önemli yer edindiler. Bir sürü efsanemiz var. Hepsine saygım var. Akademinin başına getirme konusunda daha önce planlamam vardı ancak dayım olması itibariyle gelebilecek eleştirilere hem dayımı hem de kendimi sokmak istemedim ama bugün geldiğimiz nokta da altyapıda yapılacak bir yapılanma için en doğru ismin Güngör Şahinkaya olduğunu düşündüğüm için eleştirilere göğüs gererek bu kararı aldım. Dolayısıyla ben de Akademi’ye çok farklı bir vizyon getireceğini düşünüyorum. Uzun süreçte büyük meyveler toplayacağımızı düşünüyorum.

Kartal Projesi için Bakanlıktan imzayı aldık
Dün Ankara’daydım, görüşmeleri Ankara’da yaptık. Bakanlıktan ön imzayı aldık. Tapu tescil işlemleri yapılıyor. Yeniden 30 yıllığına bizde. Bittiği an bununla alakalı çalışmalarımızı bildireceğiz. İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nden Trabzonspor için arazi talebimiz oldu. Çevre Şehircilik Bakanlığı’ndan da arazi talebimiz oldu. Hep konuşuyorlar siyasetin takımı Trabzonspor diye. İnsanlar onlarca araziler alınmış, Trabzonspor’un hakları çalınmış. Siyasetin takımı Trabzonspor! Onlar sütten çıkmış ak kaşık! Öyle bir şey yok.

Yalçın Orhan’ı disipline sevk edeceğiz

Federasyon seçimlerinde eski TFF Başkanı Mehmet Ekşioğlu’nun yönetiminde yer alarak Bordo-Mavili kulübe karşı saf tutan Yalçın Orhan’a Trabzonspor’un haklarını savunamadığını, dolayısıyla bir Trabzonlu duruşunu gösterip istifa etmesini talep ettim. 


Kendisi de bu talebi karşılıksız bıraktı. Görevi bırakmayacağını eski başkanla bir yol yürüdüğünü ve böyle bir şey yapmayacağını bize iletti. Seçimin ardından Mustafa Hacıkerimoğlu’nun Yalçın Bey’in ihraç edilmesi yönünde bir başvurusu oldu. Doğrudur. Şimdi tabi tüzükte belirlenen bazı şartlar var. Bu şartlar dahilinde ben daha önce de Yalçın Bey'in istifa etmesi gerektiğini söylemiştim. Buralarda bulunmaması lazım. Kimsenin Trabzonspor camiasına bunu yaşatmaya hakkı yok. Yönetim kurulu kararıyla disipline sevk edeceğiz. Kurulun oradaki maddeler dahilinde ne karar vereceğini göreceğiz. Burası sonuçta Trabzonspor kulübünün seni koyduğu bir pozisyon. Evet, Trabzonspor kulübünün bir talebi olduğu zaman yönetim kurulunun, şahısların değil, yönetim kurulunun talebi olduğu zaman. Bunların daha farklı değerlendirilmesi gerektiğini düşünüyorum. Yani insanlar yönetim kurulunun onu önerip koyduğu yerde bu kadar bağımsız hareket edemez. Bu yanlıştır. Ben bunu kabul etmiyorum. Zaten dediğim gibi sevk yapılacak. Ondan sonrasını göreceğiz.

Sayın İbrahim Hacıosmanoğlu ve ekibi sistemli çalıştı

Öncelikle Türk futboluna hayırlı olsun. İbrahim (Hacıosmanoğlu) bey ve ekibini canı gönülden tebrik ediyoruz. Adaylıkta dirayet göstererek devam ettiler. Trabzonspor’un başkanı olarak İbrahim’i beyi şahsen de kulüp olarak destekledik. Trabzonspor’un duruşunu kulüp duruşunu göstererek sonuna kadar devam ettik. Elimizden geldiğince destek olmaya çalıştık. İstanbulspor’un değerli başkanı Ecmel (Sarıalioğlu) abi aynı şekilde duruş gösterdi. İbrahim beyin ekibi çok iyi çalışmalar yaptı. Sistemli bir şekilde günlerce çalışarak tüm delegelerle bir seçime nasıl hazırlanılabileceğini tüm Türkiye’ye gösterdi. Çok önemli bir seçim kazandılar. Türk futboluna devrimi gerçekleştirdiler.

Mustafa Hacıkerimoğlu demek ki doğru işler yaptı

Şampiyonluk yolu çok dikenli bir yol. Yıllarca Trabzonspor'un nasıl haklarını yendiğini taraftarlıktan yöneticiliğe geçtiğimiz süreçte daha net gördük. Trabzonspor'un şampiyonlukları, nasıl çalındığını çok daha net gördük. Şimdi Sayın Mustafa (Hacıkerimoğlu) Bey’i İstanbul takımlarının hiçbiri kendisinin bu yönetimlerde olmasını istemiyor. Bu, onun ne kadar doğru iş yaptığını gösteriyor. Biz her yerde, her şekilde herkese adalet diyoruz. Ama insanlar haksızlığı hak kabul ettikleri için bizim hakkımızı korumamızı farklı algılıyorlar. (Fotomaç)

Editör: Haber TS