Günümüzde oldukça farklı alanlarda bayrak kullanıldığını görmek mümkündür. Bayrakların kullanım alanı oldukça geniştir. Bağımsızlığın simgesi bayrak fiyatları ise çeşitlerine göre değişkenlik göstermektedir.

Bilindiği üzere bayraklarda farklı özelliklere sahip kumaşlar kullanılabilmektedir. Kumaş özellikleri bayrağın kullanım ömrünü belirleyerek Türk bayrağı fiyatları konusunda en önemli belirleyici olmaktadır.

Ancak fiyatların farklı olmasının tek nedeni bu değildir. Bayrağın hangi boyutlarda üretildiği ve kullanılan üretim tekniği de bayrak fiyatları hakkında değişkenlik yaşanmasına sebebiyet vermektedir.

Türk Bayrağı Hakkında Bilinmesi Gerekenler

Bayrağımız, milli bağımsızlığımızı yansıtan en önemli sembollerden biridir. Kullanıldığı alanlarda birliği ve beraberliği temsil eden bayrağımız aynı zamanda resmiyeti ve ciddiyeti ortaya koymaya da yardımcıdır. Bu özellikleri sebebi ile farklı alanlarda kullanılmaktadır.

Kırmızı zemin üzerinde beyaz renkte ay ve yıldız ile tasarlanan bayrağımız köklü geçmişimizin tarihi bir temsil aracıdır. Farklı özelliklerine göre ise bayrak fiyatları değişebilmektedir.

Türk Bayrağı Nerelerde Kullanılır?

Pek çok yaşam alanında kullanılabilen Türk bayrağını neredeyse her yerde görmek mümkündür. Bankalarda, devlet dairelerinde, okullarda, resmi törenlerde, konferans ve kongrelerde, spor müsabakalarında, anma törenlerinde, çeşitli işletmeler, kurum ve kuruluşlarda bayrak kullanımı görülebilmektedir.

Yalnızca bu alanlarda değil evlerde ya da araçlarda da milli duyguları yaşatmak ve sürdürmek için bayraklara yer verilebilmektedir. Kullanılacağı alana göre farklı boyutlarda üretilebilen Türk bayrağı fiyatları değişkenlik göstermektedir. Her bütçeye uygun bir bayrak bulmak ise mümkündür.

Türk Bayrağı Özellikleri ve Ölçüleri Nelerdir?

Bayrağımız saygınlığı ortaya koymak ve beraberliği simgelemek amacı ile özel olarak tasarlanmıştır. Büyük bir titizlikle dizayn edilen bayrağımızda özel ölçüler kullanılmaktadır. Beyaz ay ve yıldızı ile dikkat çeken bayrağımızda uzunluk/genişlik oranı 2:3 olarak karşımıza çıkarken, ayın çapı ise yüksekliğin 1/5’i kadardır.

Yıldızın ayın tam merkezine yerleştirildiği bayrağımız özenli bir şekilde planlanmıştır. Kullanılan malzeme, üretim kalitesi ve ürün boyutları ise Türk bayrağı fiyatları konusunda çeşitliliğe neden olmaktadır. Bu bayraklar hem iç hem dış mekanda kullanılabilmektedir.

Restoran Mobilyaları Seçimi Nasıl Olmalı? Restoran Mobilyaları Seçimi Nasıl Olmalı?

Masa Bayrağı Nedir? Masa Bayrağı Nerede Kullanılır?

Masaların üzerinde küçük boyutlu bayraklar hem dekorasyon hem sembolik amaçlı olarak kullanılabilmektedir. Bu bayraklar masa bayrağı olarak anılmaktadır. Çeşitli tasarım ve boyutlar ile üretilen bu ürünler Türk bayrağı ya da firma logosu basılarak satışa sunulabilmektedir.

Bu ürünler dekorasyonu şık bir şekilde tamamlarken ciddi ve resmi bir ambiyans yaratmaya da olanak tanımaları sebebi ile farklı alanlarda kullanılabilmektedir. Devlet kurumlarında, okullarda, konferans salonlarında, fuar ve sergilerde, üst düzey yönetici ofislerinde milli değerleri vurgulamak ve kurumsal kimliği yansıtmak için bu bayraklar kullanılabilir.

Masa Bayrak Çeşitleri Nelerdir?

Kullanım alanı oldukça geniş olan masa bayraklarının farklı modellerini bulmak mümkündür. Türk bayraklı modellerin yanı sıra logo baskılı bayraklar da üretilmektedir. Her masa bayrağı farklı durumları sembolize etmek amacı ile tercih edilebilmektedir. Özellikle de özel firmalarda saygın bir duruş sergilemek için logolu bayraklar tercih edilebilir.

Bunun yanı sıra farklı boyutlarda üretilen bayraklar masalar üzerinde kullanılabilir. Çoğunlukla küçük boyutlarda bayraklar masa üzerinde konulmak üzere tercih ediliyor olsa da farklı ölçülere sahip ürünler de alana uygun olarak kullanılabilmektedir.

Masaların üzerinde kullanılan bayraklar ahşap ya da metal dokuya sahip ayaklar ile desteklenebilmektedir. Ayak kısmında farklı renkler kullanılabilir. Bu renk çeşitliliği masa bayrağı ürünlerinin dekorasyona uyum sağlamasına yardımcı olmaktadır. Böylece hem kurumsal ve milli değerleri yansıtmak hem de estetik bir dekorasyon ortaya koymak mümkün olabilmektedir.

Editör: Özge Özkan