Şengör, Neşet Ertaş'ı tanımadığını ve adını daha önce hiç duymadığını söyledi.


"Türkü Dinlemem, Neşet Ertaş'ı Tanımıyorum"

Özlem Gürses’in "Hiç türkü dinler misiniz?" sorusuna Şengör, "Rumeli türküleri dışında türkü dinlemem" yanıtını verdi. Gürses’in "Neşet Ertaş'ı da mı dinlemediniz?" sorusuna ise, "Hayır, kendisini hiç tanımıyorum. Adını duymadım" cevabını verdi.

Sanatseverler İçin Tuval Seçim Rehberi! Sanatseverler İçin Tuval Seçim Rehberi!

Bu açıklama karşısında şaşıran Gürses, "Burası kesilmeli bence hocam, yoksa Neşet Ertaş'ı duymadınız diye çok eleştirirler sizi" dedi. Şengör ise şu yanıtı verdi:

❝Duymadım, ne yapayım? Niye kesiyorsun? Dürüst olmak lazım.❞


Sosyal Medyada Tepki Yağdı

Programın bu bölümü kısa sürede sosyal medyada yayılırken, Celal Şengör’ün açıklamaları yoğun eleştiriler aldı. Pek çok kullanıcı, Neşet Ertaş gibi bir sanatçıyı tanımamasını anlamlandıramadığını ifade etti. Diğer yandan, bazı kullanıcılar ise Şengör’ün dürüstlüğünü savundu.

Celal Sengor Den Tepki Ceken Neset Ertas 18281793 8484 M


Neşet Ertaş Kimdir?

Neşet Ertaş, Türk halk müziğinin en önemli temsilcilerinden biri olarak kabul edilir. "Bozkırın Tezenesi" olarak anılan Ertaş, Anadolu kültürünü ve halk müziğini hem Türkiye’de hem de dünyada tanıtmıştır. Pek çok kişi, Şengör’ün böyle bir sanatçıyı tanımamasını eleştirirken, onun kültürel etkisini hatırlattı.

 

Celal Şengör Kimdir?

Prof. Dr. Ali Mehmet Celal Şengör, dünyaca ünlü bir jeolog ve akademisyendir. Türkiye’nin en tanınmış bilim insanlarından biri olan Şengör, özellikle jeoloji ve yer bilimleri alanındaki çalışmalarıyla uluslararası alanda saygınlık kazanmıştır.


Hayatı ve Eğitimi

  • Doğum Tarihi ve Yeri: 24 Mart 1955, İstanbul
  • Eğitimi: İlk ve orta öğrenimini İstanbul’da tamamladıktan sonra, 1973 yılında Avusturya Lisesi’nden mezun oldu. Üniversite eğitimini ABD’de State University of New York at Albany'de tamamladı ve jeoloji alanında lisans ve doktora derecelerini aldı.

Akademik Kariyeri

  • İTÜ'de Öğretim Üyesi: Türkiye’ye döndükten sonra İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) Maden Fakültesi Jeoloji Mühendisliği Bölümü’nde öğretim üyesi olarak görev yapmaya başladı.
  • Yayınları: Şengör, jeoloji ve yer bilimleri alanında uluslararası dergilerde yayımlanan 300’den fazla makale ve birçok kitap yazmıştır. Çalışmaları özellikle tektonik hareketler, kıtasal çarpışmalar ve Alp-Himalaya orojenezi üzerine yoğunlaşmıştır.
  • Dünya Genelinde Tanınan Bir Bilim İnsanı: Bilimsel başarıları ve katkıları nedeniyle Academia Europaea, American Philosophical Society ve Avrupa Bilimler Akademisi gibi birçok prestijli kuruluşa üye olarak seçilmiştir.

Ödülleri ve Başarıları

  • TÜBİTAK Bilim Ödülü (1986): Türkiye’nin en prestijli bilim ödüllerinden biri.
  • Gustav Steinmann Madalyası (1990): Jeoloji alanındaki en önemli uluslararası ödüllerden biri.
  • Leopold von Buch Madalyası (1992): Yerkürenin yapısal analizi üzerine yaptığı katkılar nedeniyle verilmiştir.
  • Academia Europaea Üyeliği: Avrupa’nın en seçkin bilim insanlarının oluşturduğu topluluğun üyesidir.

Tartışmalı Açıklamaları

Celal Şengör, açık sözlülüğü ve sıra dışı tarzıyla sık sık kamuoyunda dikkat çeker. Bilimsel çalışmalarının yanı sıra sosyal ve kültürel konulardaki yorumlarıyla da tartışma yaratmıştır.


Özel Hayatı

Şengör, bilimsel çalışmalarına ek olarak genç bilim insanlarını desteklemeye yönelik girişimlerde bulunmuş ve popüler bilim programlarıyla geniş bir kitleye ulaşmıştır.