NSF sertifikalı su arıtma cihazı ve filtreleri, sağlığınızı korumak için hayati öneme sahiptir. Bu sertifikalar, ürünlerin suyun içindeki zararlı maddeleri etkili bir şekilde temizlediğini ve uluslararası standartlara uygun olduğunu garanti eder. NSF onaylı ürünler, sağlığınızı riske atan sahte ve kalitesiz ürünlerden sizi korurken, aynı zamanda suyun tadını ve kokusunu da iyileştirir. Unutmayın, suyunuzun kalitesi sağlığınızın kalitesidir. Bu nedenle, NSF sertifikalı ürünler tercih ederek sağlığınızı güvence altına alın.

NsfUzmanlar Uyarıyor: Tüketiciler Yanıltılıyor!

Su arıtma sektöründe 20 yılı aşkındır hizmet veren Royal Green Su Arıtma Sistemleri Firma Yetkilisi Ümit Bey, Türkiye su arıtma pazarındaki önemli bir soruna dikkat çekti. Ümit Bey'in açıklamalarına göre, birçok firma NSF (National Sanitation Foundation) logosunu yetkisiz kullanarak tüketicileri yanıltıyor. Bu firmalar, NSF onayı olmayan su arıtma cihazı, filtre ve parçalarında NSF logosunu kullanarak tüketicilerin sağlığını riske atıyor.

Bir diğer karşımıza çıkan konu ise ürünün üzerinde birkaç parçasının sertifikalı olup ürünün tamamının sertifikalı olduğu yönünde bir ima ile pazarlama ve sunum yapılıyor.

NSF Onayı Nasıl Sorgulanır?

Ümit Bey, bir ürünün NSF onaylı olup olmadığının kolayca sorgulanabileceğini belirtiyor. NSF sertifikalı su arıtma cihazı, nsf.org web sitesinde marka ismi ve ürün ismiyle listelenir. Tüketiciler, bu web sitesini kullanarak satın almak istedikleri ürünün gerçekten NSF onaylı olup olmadığını kontrol edebilirler.

Hatta burada sorgulama yapılırken firmanın ya da üreticinin hangi ürünlerinin sertifikasının olduğunu da inceleyebilirler. Çünkü bir firmanın bir ya da birkaç ürüne sertifika almış olması o firmanın tüm sattığı ürünlerinin sertifikalı olduğu anlamına gelmemektedir.

2024 Yılında Türkiye'de Sadece 2 Firma NSF Onaylı

Ümit Bey, 2024 yılı itibariyle Türkiye'de sadece iki firmanın NSF/ANSI/58 sertifikasına sahip olduğunu vurguluyor. Bu firmalar Royal Green Su Arıtma Sistemleri ve İhlas Ev aletleridir. Bu iki firma dışında Türkiye pazarında NSF onaylı su arıtma cihazı bulunmamaktadır. Bazı Türk firmalarının tank ve filtreye ait NSF sertifikası olsa da bu firmaların tamamı sertifikalandırılmış su arıtma cihazları yoktur.

NSF, Yetkisiz Satan Firmaları Uyarıyor

NSF, yetkisiz olarak logosunu kullanan firmaları https://www.nsf.org/about-nsf/public-notices/listing?query=turkey adresinden yayınladığı listeyle uyarıyor. Bu listede maalesef en fazla Türk firmaları ve ardından Çin firmaları yer alıyor.

Tüketicilere Önemli Uyarı

Su arıtma cihazı veya filtresi satın alırken çok dikkatli olunması gerekiyor. Aksi takdirde, sahte ürün satın alarak sağlığınızı riske atabilirsiniz. Satın almadan önce ürünün NSF onaylı olup olmadığını mutlaka kontrol edin.

Uzman Görüşü

Royal Green Su Arıtma Sistemleri Firma Yetkilisi Ümit Bey, tüketicilerin bu konuda bilinçlenmesi gerektiğini belirtiyor. Ümit Bey, "Su arıtma cihazı satın alırken sadece fiyatına değil, aynı zamanda NSF onaylı olup olmadığına da dikkat edin. Sağlığınız için doğru seçimi yapın" diyor.

UEFA Uluslar Ligi ve Türkiye'nin Mücadeleleri: Futbol Tutkunları İçin Heyecanlı Bir Yolculuk UEFA Uluslar Ligi ve Türkiye'nin Mücadeleleri: Futbol Tutkunları İçin Heyecanlı Bir Yolculuk

Royal Green Lux Plus: NSF Onaylı Su Arıtma Cihazıyla Sağlığınızı ve Suyunuzu Güvence Altına Alın!

Nfsfoto2

Sağlığınıza önem verenler için mükemmel bir seçim! Royal Green Lux Plus su arıtma cihazı, gerçek NSF sertifikasıyla suyunuzun kalitesini garanti ediyor. Gelişmiş filtreleme teknolojisi sayesinde suyunuzdaki zararlı maddeleri etkili bir şekilde temizlerken, aynı zamanda mineralleri koruyarak doğal lezzetini muhafaza eder. Şık tasarımıyla mutfağınıza modern bir dokunuş katarken, kullanıcı dostu özellikleriyle de kolay kullanım sağlar. Royal Green Lux Plus ile sağlığınızı ve suyunuzu güvenle koruyun.

Editör: Haber TS