Trabzon'un Ortahisar ilçesine bağlı Çimenli mahallesinde bir bahçeye 'gelin ve damat' figürlü korkuluk yerleştirildi. Görenlerin büyük beğenisini kazanan, mahallenin ilgi odağı haline gelen korkuluk, kimi zaman vatandaşların önünde resim çektirmesine vesile oluyor.

Klasik korkulukların aksine eğlenceli bir tasarım sunan korkuluğun tasarımcısı İnci Demirtaş, bahçesine karga ve domuzlara karşı önlem olması için gelin ve damat figürlü korkuluk tasarladı.

Trabzonlu Ömer Fatih Ayar Şehit Oldu! Naaşı Memleketine Geliyor Trabzonlu Ömer Fatih Ayar Şehit Oldu! Naaşı Memleketine Geliyor

Yaptığı ürünün bu denli beğenileceğini ve sosyal medyada gündem olacağını tahmin etmediğini söyleyen Demirtaş, önce bir figürü sonra yanına eş olsun diye bir figürü daha eklediğini belirtti.

İnci Demirtaş, 5 yıldır bu kalıpların evinde olduğunu, sonradan konseptin aklına geldiğini söyledi. Üzerlerini giydirme aşamasında gelin-damat konsepti aklına gelen tasarımcı, "önce arkadaş oluyorlar, sonra düğün yapıyorlar diyerek bu korkulukları oluşturdum" dedi. Yoldan geçip korkuluğu gören vatandaşlar da esprili ve ilginç buldukları figürlerin önünde bol bol resim çektiriyor.

Editör: Didem Bektaş