Trabzon Ayasofya Camii Bu Yaz da Ziyaretçi Rekoru Kırıyor Trabzon Ayasofya Camii Bu Yaz da Ziyaretçi Rekoru Kırıyor

Trabzon'un Ortahisar ilçesinde 'Ortahisar Yazar Buluşmaları' etkinliği düzenlenecek. İşte, etkinlik takvimi ve programda yer alacak yazarlar!

Ortahisar Yazar Buluşmaları: Trabzon'da Kültürel Bir Şölen

Ortahisar Belediyesi'nin düzenlediği "Ortahisar Yazar Buluşmaları", Türk edebiyatının önemli isimlerini Trabzon halkıyla buluşturarak, şehre kültürel bir zenginlik katıyor.

Ortahisar Belediyesi'nin bu etkinliği geleneksel hale getirme hedefi, Trabzon'da edebiyat kültürünün sürekliliğini sağlama amacını gösterirken; Kurtuluş Savaşı tarihini en iyi anlatan yazarlardan biri olan Hasan İzzettin Dinamo'nun anısına düzenlenen etkinlik, milli bir bilinç ve edebiyatın gücünü bir araya getiriyor.

Etkinliğe Katılacak Bazı Önemli Yazarlar:

·         Ahmet Özer: Roman ve deneme yazarı

·         Mehmet Kuvvet: Şair ve yazar

·         Ömer Turan: Romancı

·         Hüseyin Çevik: Şair

·         Güzzin Şahinler: Çocuk edebiyatı yazarı

·         Filiz Kalkışım Çolak: Romancı

·         Zekeriya Saka: Şair ve yazar

Etkinliğe katılacak 49 yazar ve konuk sanatçılar dışında halkın yoğun katılım göstermesi bekleniyor. Söyleşi, dinleti ve imza günleri gibi çeşitli etkinliklerin yer alacağı 'Ortahisar Yazar Buluşmaları' programı şöyle.

Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Kaya, “Trabzon’un tarihine, kültür birikimine ışık tutmayı, şehrimizin değerlerine sahip çıkmayı ve güzel şehrimizin bu zenginlikleriyle anılmasını kendimize görev edindik. Ortahisar Yazar Buluşmaları ile hafızalara kazımak istiyoruz. Tüm halkımızı Trabzon’umuzun kültürel kimliğini hatırlamaya ve tüm dünyaya anlatmaya davet ediyorum." açıklamasında bulundu

Editör: Didem Bektaş