Trabzon'un Ortahisar ilçesinde nesli tükenmeye yüz tutmuş balaban kuşu bitkin bir halde bulunduktan sonra koruma altına alındı.

Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası Çakırgöl turizm çalışmalarını başlattı Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası Çakırgöl turizm çalışmalarını başlattı

Trabzon Üniversitesi'nde görevli Yusuf Aslan'ın evinin penceresine çarpan balaban kuşu, Aslan tarafından bitkin bir halde bulundu. Kuşu evine alıp onu besleyen ve suyunu veren Aslan, durumu Doğa Koruma ve Milli Parklar Müdürlüğü'ne haber verdi.

Ekipler, balaban kuşunu Aslan'dan teslim alarak tedavi için merkeze götürdü. Nesli tükenmeye yüz tutan balaban kuşu, tedavisinin ardından tekrar yaşam alanına bırakılacak. Balaban kuşları sulak alanlarda yaşar.

Tıknak ve kahverengi olan bu kuşlar, balıkçılgiller familyasındandır. Boyu 81 santimetreye kadar uzar, kanat açıklığı 130 santimetreyi bulabilir. Görüldüklerini hissettiklerinde hareketsiz kalarak kendilerini korurlar. Böcek ve balıkla beslenirler. Göl, bataklık ve sulak alanlarda yaşarlar.