Geçtiğimiz yıl alınan kararla, Aile Destek Programı'nın süresinin 2024 Temmuz ayında sonlandırılması planlanmıştı. Aile Destek ödemelerinden faydalananlar, programın uzatılıp uzatılmayacağı konusunda merak içinde. 2022 yılında başlatılan ve hane içi gelir durumuna göre farklılık gösteren Aile Destek ödemeleri, vatandaşlar tarafından dikkatle takip ediliyor.

Elazığ Haber ‘de yer alan habere göre; Geçtiğimiz Haziran ayında uzatılan Aile Destek Programı'nda sona yaklaşılıyor. Yapılan açıklamaya göre, 12 aylık ödeme döneminin son ödemesi 2024 yılı Haziran ayı için yapılacak. Bu dönemin ödemesi ise takip eden Temmuz ayında gerçekleştirilecek ve böylece Aile Destek Programı sona erecek.

Aile Destek programı ödemelerinin uzatılmasına yönelik herhangi bir açıklama yapılmadı. Yeni bir uzatma kararı alınmaması durumunda program, Haziran ödemelerinin Temmuz ayında yapılması ile sonlanacak.

Aile Destek Ödemeleri Ne Zaman Yatacak?

Aile Destek Programı ödemeleri, her ayın 15-31'i arasında hesaplara yatıyor.

Emeklilere 18 Bin TL’ye Kadar Promosyon Fırsatı! Emeklilere 18 Bin TL’ye Kadar Promosyon Fırsatı!

Aile Destek Ödemesi Yattı mı?

e-Devlet sistemi üzerinden, "Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı" "Sosyal Yardım Bilgileri Sorgulama" ekranına T.C kimlik numarası ile giriş yapan vatandaşlar, ödemelerine ilişkin bilgi edinebiliyor.

Editör: Özge Özkan