Muhafazakar Korunaklı Villalarda Balayı Deneyimi! Muhafazakar Korunaklı Villalarda Balayı Deneyimi!

İnternet bankacılığı uygulamaları sayesinde hesap açma işlemlerinizi çok daha kolay bir şekilde tamamlamanız mümkündür. Bankalar hem internet şubeleri hem de mobil uygulamaları üzerinden işlem yapılmasına imkân tanır. İnternetten banka hesabı açma adımları ise tercih ettiğiniz finans kurumunun prosedürlerine göre değişiklik gösterir. Öncelikle mobil uygulama veya uzaktan bankacılık gibi başvuru yöntemlerinden birine karar vermeniz gerekir. Daha sonra gerekli bilgileri vermeniz ve formları doldurmanız ardından başvuru kaydınız oluşturulur. Son aşamada ise müşteri merkeziyle görüntülü görüşme yaparak işlemlerinizi tamamlayabilirsiniz.

Dijital Bankacılıkta Güvenlik ve Veri Koruma

Dijital bankacılık platformlarının korunması için kullanılan birçok güvenlik yöntemi vardır. Bunlar arasında;

  • Güvenlik duvarları,
  • Anormal davranışları tespit eden yapay zekâ sistemleri,
  • Çok faktörlü kimlik doğrulama,
  • Sürekli güvenlik denetimleri,
  • Şifreleme algoritmaları yer alır.

Güvenlik duvarı sayesinde kötü amaçlı bir program veya saldırganın bilgilerinize erişmesinin önüne geçilir. Bu nedenle bankacılık sistemini koruyan ilk savunma hattıdır. Yapay zekâ sistemleri ise anormal para girişi ve çıkışı, art arda hatalı şifre girilmesi gibi işlemleri tespit ederek güvenlik uyarıları verir ve siz onay vermediğiniz sürece hesabınız geçici süreliğine işleme kapatılır.

Çok faktörlü kimlik doğrulama özelliğinden dolayı şifrenize erişen birinin farklı bir cihaz üzerinden hesabınıza giriş yapması mümkün değildir. Mobil bankacılık uygulamanıza giriş yapılması için kimlik bilgilerinin de doğrulanması talep edilir. Bu nedenle internetten banka hesabı açma adımları başta olmak üzere yapacağınız tüm işlemler son derece güvenilir bir zeminde gerçekleşmektedir.

En İyi Online Banka Hesapları ve Özellikleri

Bankalar, online kanalları üzerinden hesap açan yeni müşterilerine özel çeşitli fırsatlar sunar. Bu anlamda öne çıkan İş bankası yeni müşteri kampanyası kapsamında; 25.000 TL’ye kadar faizsiz taksitli nakit avans, hisse senedi işlemlerinde 0,05% komisyon oranı ve aidatsız kart gibi ayrıcalıklar tanır. Aynı zamanda uçak bileti alımlarında 1.000 TL indirim ve 500 TL MaxiPuan avantajları da vardır.

Online banka hesabı oluşturarak bankaların kredi imkanlarından yararlanmanız da mümkündür. Dijital kanalları üzerinden yapılan başvurularda faizsiz kredi veren bankalar bulunur. Örneğin, Garanti Bankası’nın müşterisi olmanız halinde %0 faizli 20.000 TL’ye varan hoş geldin kredisine başvurabilirsiniz.

Dijital Bankacılık ile Yapılabilecek İşlemler

Dijital bankacılık, geleneksel finans işlemlerini iyileştirmek ve otomatik hale getirmek için yararlanılan FinTech teknolojisine dayanır. FinTech sayesinde geleneksel finans faaliyetlerinin çok büyük bir kısmını, internet üzerinden gerçekleştirmek mümkündür. Günümüzde dijital bankacılık uygulamalarıyla yapabileceğiniz işlemler ise aşağıdaki gibidir:

  • Banka hesabı açma
  • Para transferi
  • Mobil borsa takibi
  • Fatura, kurum, senet, eğitim ve HGS ödemeleri
  • Harcama takibi
  • Taşıt, konut, faizsiz ihtiyaç kredisi gibi kredi başvuruları
  • Ek hesap, kredi kartı, limit artırma ve düşürme başvuruları
  • Başvuru takibi
  • Kart şifresi belirleme ve değiştirme
  • Şüpheli işlem bildirimi

Bunlarla birlikte mobil uygulama içerisinde yer alan otomatik yanıt sistemlerine sorularınızı yöneltmeniz ve yapmak istediğiniz işlemlere saniyeler içerisinde ulaşmanız mümkündür.

Yeni Müşterilere Faizsiz İhtiyaç Kredisi Veren Bankalar

Birçok banka, yeni müşterilerine özel faizsiz nakit avans ve kredi kampanyaları düzenler. Kredilerin tutarı ve vade süresi ise tercih ettiğiniz kuruma göre değişiklik gösterir. Aynı zamanda talep ettiğiniz limit de vade süresini etkileyen unsurlar arasındadır. Bu noktada faizsiz kredi veren bankalar hesaplama araçları da sunarak ödeme planını önceden görüntülemenize imkân tanır.

Yeni müşterilerine özel avantajlar sunan kurumlar arasında; İş Bankası, Akbank, Garanti Bankası başta olmak üzere birçok banka vardır. Örneğin, İş bankası yeni müşteri kampanyası kapsamında hem faizsiz nakit avans hem de 500 TL MaxiPuan ayrıcalığı sunan kurumlar arasındadır. Akbank, %51,00’e varan faiz oranına sahip vadeli mevduattan yararlanma şansı tanır. Garanti Bankası ise hoş geldin kampanyası olarak faizsiz ihtiyaç kredisi vermektedir. Hangi kurumun daha avantajlı olduğuna karar vermek için sundukları imkanları karşılaştırabilir ve başvurularınızı online kanalları üzerinden rahatlıkla yapabilirsiniz.

Online Banka Hesabı Açma Sürecinde Karşılaşılabilecek Sorunlar ve Çözümleri

Online banka hesabı açma sürecinde öncelikle internet bağlantınızın güvenli ve kararlı olmasına dikkat etmeniz gerekir. Örneğin, AVM, kafe gibi alanlarda sunulan şifresiz internet bağlantıları, bilgilerinizi ele geçirmek için yapılan Phishing saldırılarına karşı yeterince güvenli değildir. Bu nedenle başvurunuzu, güvenli bir ağda ve size ait bir cep telefonuyla yapmanız önerilir. Şayet üçüncü bir kişinin cep telefonunu kullanırsanız daha sonra uygulamaya giriş yapmak için yine kimlik doğrulaması yapmanız ve tanımlı cihazı değiştirmeniz istenir.

Dijital bankacılık üzerinden hesap açabilmeniz için kullandığınız cihaz, NFC özelliğine sahip olmalıdır. Aksi takdirde kimlik bilgileriniz teyit edilemeyeceği için işleminizi gerçekleştirmeniz mümkün değildir. Eğer kimliğiniz yeni tip TC kimlik kartı değilse de başvuru yapamazsınız. Yüz tanıma aşamasında ise boynunuzda ya da kulaklarınızda aksesuar olmaması gerekir. Bu detaylara dikkat ettiğiniz sürece sorun yaşamadan online banka hesabı açmanız mümkündür.

Editör: Özge Özkan