En sağlıksız 10 besin hangileridir? İşte, sağlık açısından en az fayda sağlayan, hatta sağlığınızı bozabilecek zararlı o gıdalar…

Diyetinizi iyileştirmenin en kolay yollarından biri, yenilecek en sağlıksız yiyecekleri nasıl tanımlayacağınızı ve bunları nasıl daha iyi seçeneklerle değiştireceğinizi öğrenmektir. Hangi yiyeceklerin sağlığımız için iyi ya da kötü olduğunu bilmek bu kadar kolay olsaydı çoğu insan hâlâ onları yemiyor olurdu.

Ketamin Tedavisi Nedir? Faydaları Nelerdir? Ketamin Tedavisi Nedir? Faydaları Nelerdir?

İşte uzmanların sınırlamayı önerdiği, yaygın olarak tüketilen 10 yiyecek ve içecek:

En Sağlıksız 10 Besin

En sağlıksız besinler hangileridir diyorsanız, işte uzman diyetisyenler tarafından açıklanan 10 besin!

  1. Pastırma, sosisli sandviç ve soğuk etler gibi işlenmiş etler
  2. Gazlı içecekler
  3. Beyaz ekmek
  4. Patates kızartması
  5. Fast food
  6. Donut
  7. İşlenmiş peynir
  8. Patates cipsi
  9. İşlenmiş atıştırmalık yiyecekler
  10. Alkol

Ancak iş "en kötü" yiyeceklere gelince, uzmanlar hiçbir şeyi yasaklamıyor, bunun yerine bu yiyecekleri azaltmak veya değiştirmek üzerine program yapılıyor.

Olumluya odaklanmanın, tükettikleri düşük besinli gıda miktarının azaltılmasına yardımcı olabileceğini söylüyorlar. Meyve, sebze, kuruyemiş, tohum ve yağsız proteinler tüketimini artırmak önemli.

Bazı yiyecekleri kötü olarak etiketlemek cazip gelse de, besin dolu alternatiflere odaklanmak daha sağlıklı bir zihniyete yol açabilir.

Yiyecekleri doğrudan yasaklamak yerine, onları daha sağlıklı alternatiflerle nasıl değiştirebileceğinizi düşünün. Bilgiye dayalı takaslar yapmak, daha iyi beslenme alışkanlıklarına yönelik sürdürülebilir bir yolda kalmanıza yardımcı olabilir.

Editör: Didem Bektaş