Trabzonspor’un yaklaşan Aralık ayı olağan kongresi öncesi konuşan İsmail Turgut Öksüz,”Kongrenin iyi olmasını temenni ediyoruz. Dernek olarak bugüne kadar Trabzonspor’un her ne kadar cefasını çekiyorsak da, Trabzonspor’a bir nebze katkıda bulunabiliyorsak ne mutlu bize.

Şuanda gelen bir yönetim var. Geçmiş dönemde Trabzonspor’a yapılan haksızları gören insanların Ahmet Ağaoğlu’na bir şans vereceğini düşünüyorum. Şuanda delege ve taraftar bazında güzel bir atmosfer ve duruşları var. Delege söylenenlere, bakar. Ama gerçek işin içini bilenler ise, geçmiş dönemde Trabzonspor’un iyi yönetilmediğinden dolayı görünen şöyle bir şey var. Bunlar en azından sistem ve kurumsallığa doğru gitmeye çalıştığını yansıtıyorlar. Fakat bu yönetim de paranın çoğunu kredi çekerek ve geçmiş dönemde eleştirilen başkanların aldığı futbolcuları satarak borç ödediler. “dedi.

EN GÜZELİ MENAJERİ KULÜBE SOKMADILAR

Ahmet Ağaoğlu yönetimi hakkında, ”yaptıkları transferler güzel. Ucuza transfer yapmaları güzel.  En önemlisi kulübün içerisine menajerin sokulmaması güzel.” İfadelerini kullanan İsmail Turgut Öksüz, Muharrem Usta’ya dava açılması ile alakalı olarak ta konuştu.

BİRLİK BÖYLE OLMAZ

Öksüz, ”Ben şunu kabul etmiyorum. Biz birlik ve beraberlik yapacağız diyoruz. Gelen her yönetim bir önceki yönetimi eleştirdi. Bunu İbrahim Hacıosmanoğlu dışında herkes yaptı. İbrahim Hacıosmanoğlu çıktı yapacaklarını yaptı. Eksik yanlış, bana göre yanlışları da var. Kendisi de bunu kabul ediyor. Ama en azından geçmiş yönetimlere vurarak gündeme gelmedi. Muharrem Usta çok şey üretmedi ama sürekli İbrahim Hacıosmanoğlu’nun hatalarını dile getirerek gündeme geldi ve çözüm üretmedi. Ondan sonra gelen Ağaoğlu da Muharrem Usta’ya aynısını yapıyor. Bu böyle olmamalı. Böyle birlik olmaz. “ Dedi

MERTCAN İÇİN ÇEK ALIP KIRDIRILDI MI?

Mertcan Cam hakkında da flaş sözler söyleyen İsmail Turgut Öksüz, Daha önce bizim kiralık olarak oynayan futbolcumuzun Beşiktaş’a satılması var. Ve oradan gelen çekin kırılması var. Şimdi bunların hepsini bu yönetim biliyor. Eski yönetim de biliyor. Kendileri de biliyor. Çıksın kendileri açıklasınlar. Trabzonspor Kulübü Başkanı (Muharrem Usta) Mertcan’ın Beşiktaş’a verilmesiyle alakalı bir çek aldı. Peki bu çekin akıbeti ne oldu? Bu çek 800 Bin TL’ye kırdırıldı mı? Belki bize gelen bilgiler yanlış olabilir. Kimseyi de itham etmiyoruz. Kırdırıldıysa gelen başkan bunu neden ortaya koymadı. “ Dedi.

ÜNAL KARAMAN'A DESTEK

Ünal Karaman’a sabredilmesi ve destek verilmesi gerektiğini belirten İsmail Turgut Öksüz,”Bu kulübün içerisinde gerçekten hakkı verilmesi gereken kişi Ünal Karaman’dır. Ünal hocanın sıkıntısı değişiklikleri yaparken bir problemi var. Eğer, değişiklikleri yaparken birinin söylemiyle yapıyorsa bu yanlış. Oyuncu değişimleri noktalarında sıkıntıları çözerse Trabzonspor’a katkı sağlar.” Dedi.

BURAK YILMAZ'A TEPKİ

Burak Yılmaz konusunda da tepkisini dile getiren İsmail Turgut Öksüz,”Burak Yılmaz’ı var eden Trabzonspor Kulübü’dür. O paraları hak etmesinin sebebidir Trabzonspor. Burak Yılmaz eline her aldığı mikrofonda ve arkadaş çevresinde de şehri küçük düşürüyor. Sen kimsin ya! Trabzon’dan büyük değilsin Burak! Trabzonspor’un Onurlu formasına hakaret eden bir Onur var bir Burak var. Yapmış olduğu hareket saygısızlıktır. Geçmiş yıllara gidelim böyle bir şey yapılabilir miydi? Ben Burak Yılmaz’ın Trabzonspor ile yollarının kesinlikle ayrılması gerektiğini düşünüyorum. Burak Yılmaz ile öyle bir sözleşme yapılmış ki, Burak Yılmaz kadroda olmasa bile prim alıyor. Geçmişte yapılan hataların bedelini tabi ki bu yönetime yüklememek lazım ama siz hocanızı futbolcuya değişirseniz, her gelen hoca takımda sürekli olmazsa kurulan kadroyu değişecek. Hocaya sabretmemiz lazım. Kadroyu kurdurup sabırla devam etmemiz lazım. Ünal Karaman’ın kadrosuna müdahale edilmezse, Türkiye’de konuşulacak bir hoca olur. Ben Ünal hocanın kurduğu kadroya müdahale edildiğini düşünüyorum. Bu kişiler elini çekerse, göreceksiniz. “ dedi.

SON PROJE AHDE VEDA GECESİ

Sait Uçar’a ahde vefa gecesiyle alakalı “geceyi Yahya Kemal Bayatlı Kültür Merkezi’nde yaptık biz. Orası kurulduğundan beri orayı bir sayın Recep Tayyip Erdoğan doldurdu. Bir de Kuzey Yıldızı Derneği doldurdu. Bu konuda hiç mütevazi olmak istemiyorum.10 bin tane Trabzonluya bizleri onore ettikleri için teşekkür ediyorum.  ” Dedi.